2. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavkett Lidl avas Leedus esimese kaupluse

Esimene Lidl Leedus
Foto: Irmantas Gelunas
2. juunil avas Saksa odavkett Lidl enda esimese kaupluse Leedus ning käesoleva aasta lõpuks on plaan avada kokku vähemalt 15 kauplust.

Lidl Leedu juhatuse esimees Marius Kybartas ütles Leedu Delfile, et neil ei ole võimalik  käesoleval aastal avada korraga rohkem kui 15 kauplust, kuna inimeste koolitamine, logistika organiseerimine ja muud protsessid võtavad oma aja. „Järgmisel aastal on plaan edasi laieneda, kuid hetkel ei saa sellest täpsemalt rääkida,“ ütles Kybartas.

Lidl investeeris Leedu logistikakeskusesse 40 miljonit eurot ning kauplustesse plaanitakse käesoleval aastal investeerida 60 miljonit eurot.

Banaan - 0,66 eurot/kg

Jääsalat - 0,49 eurot/kg

Nektariin - 0,99 eurot/kg

Tomat - 0,66 eurot/kg

Lillkapsas - 0,99 eurot/kg

Kodune hakkliha 500g - 0,99 eurot

Sea seljafilee lõigud 360g - 1,11 eurot

Või 93% 200g - 0,55 eurot

Viilutatud juust 150g - 0,59 eurot

Jäätis vahvlitopsis 120ml - 0,19 eurot

Viin 40% 0,7L - 4,44 eurot

Leedu Lidl kaupluses on müügil enam kui 1600 erinevat toodet, millest enamus on private label.

Leedu Lidl kommunikatsioonijuht Agné Dalia Gaižauskiené ütles, et nad ei saa kommenteerida ettevõtte laienemisplaane teistesse Balti riikidesse, turundus strateegiat ja investeeringute suurust seoses konkurentsiga jaeturul.

Leedu Lidl on keskendunud erinevatele tegevustele Leedu turul, mis on tema hinnangul väga atraktiivsed. „Lidl pakub kliendile parimat kvaliteeti parima võimaliku hinnaga. See on meie eesmärk ja ka põhimõte, millega on Lidl saavutanud ka rahvusvahelise edu,“ ütles Gaižauskiené.

Lidl kuulub Scwarz Grupi, mis on juhtiv jaekaubandusettevõte Saksamaal ja üle Euroopa. Lidl kauplused on 29 riigis ning Serbias ja USAs esindab Lidl kauplusi kohalik ettevõte. Lidl’i ketti kuulub enam kui 10 000 kauplust, 140 logistikakeskust ja ettevõte annab tööd enam kui 200 000 töötajale.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757