16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kastein: minu aeg Sakus sai otsa

Margus Kastein: Minu aeg Sakus sai otsa
Foto: Andres Haabu
Pikaaegne Saku õlletehase juht Margus Kastein lahkub päevapealt ametist ning kavatseb enda sõnul esmalt vabahärrana veidi puhata ja perega tegeleda.

Küsimustele vastab Margus Kastein:

Kuulsime, et alates tänasest te pole enam Saku Õlletehase juht. Miks?

Minu kaheksa-aastane teekond sai otsa – see on olnud pikk teekond. Nüüd saab oodata uusi ja põnevaid väljakutseid. Ütleme nii, et minu aeg Sakus sai otsa.

Mida see tähendab? Kas lahkute enda soovil või soovitati teil lahkuda?

Meie lahkuminek Carlsbergiga oli sügavalt lugupidav. Meil oli vastastikune kokkulepe. Lahkusime lugupidavalt üksteise suhtes – elu läheb edasi! Saku Õlletehase juhi vahetus ei ole nüüd ju küll maailma kõige suurem uudis!

Seda küll, kuid olete Äripäevaga varem oma mõtteid jaganud ja meil tekkis huvi, et mis siis ikkagi juhtus?

Ei juhtunud midagi. Margus Kastein ja Carlsberg Grupp leppisid kokku, et lähevad lahku sõbralikult ja vastastikku lugupidavalt.

Turundusjuht Kadri Ärm – tema lahkub koos teiega?

Ei, tema on juba lahkunud ja see oli ettevõttesisene otsus. Korraldasime oma juhtimisstruktuuri ringi. Need sattusid juhuslikult samale ajale.

Mida te siis nüüd edasi teete?

Mina natuke aega nüüd puhkan – olen rabanud kõvasti tööd teha viimased kaheksa aastat. Arvan, et juhid peavad oma tööst vahepeal natuke ka puhkama. Mul on nüüd suurepärane võimalus tegeleda pere ja lastega ja tunnen end vahepeal vabahärrana. Ja kindlasti sügise poole vaatan, mida elu pakub. Loodan, et pakkumisi on ja elu saab ka edaspidi olema huvitav.

Mis suunal te edasi vaatate? Kas õlleisu on nüüd otsas või pigem samal liinil?

Ei oska öelda. Arvan, et seda on liiga vara öelda, mida ma edasi teen.

Teie toon pole sellest rääkides just ülemäära rõõmus – kas lahkumisest jääb kibe mekk suhu?

Ei jää. Mul on Sakus olnud kaheksa fantastilist aastat, on olnud fantastilised kolleegid, kellega oleme koos teinud suurepäraseid asju. Mul on hea ja kerge lahkuda, selles mõttes, et seal on inimesi, kellele asju üle anda ja kes jätkavad väljakutset, mida me koos oleme teinud. Kibedust ei ole, kõik on okei.

Kas lahkumispidu on peetud või alles tuleb?

Lahkumispidu alles tuleb, rohke ja hea Saku õllega!

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva toimetaja

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757