20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased asusid laenu najal agaralt remontima

Liuglev Uks Asi juhi ja omaniku Taimi LInamägi väitel on nende firma käive kasvanud üle 40%.
Foto: Andres Haabu
Eestlaste himu võtta remondilaene on sisustus- ja remondiettevõtete käibed tõusule tõuganud.

„Meie käive kasvab. See on kasvanud aastataguse ajaga võrreldes 40-42%,“ lausus Liuglev Uks ASi juht ja omanik Taimi Linamägi. Kui mõnel ettevõttel on tihe töögraafik ja suurenenud nõudlus tarneaegu pikendanud, siis neil tema sõnul nii ei ole. „Meil on sama tarneaeg,“ märkis Linamägi. Nende kliendid on enamjaolt eraisikud ja 30% ettevõtjaid. 

Linamägi sõnul on nende käive kasvanud kogu aeg, alates ettevõtte loomisest viis ja pool aastat tagasi. Koos stabiilse hinnatõusu ja hoogsate arengutega kinnisvaraturul on sammutud ülesmäge ning lisaks suudetud ka end oma nišis kinnistada.

Linamägi usub, et kasv jätkub ka järgmisel aastal. „Arvan küll, et jätkub, tendents on sinnapoole. Sest ehitusturg kasvab ja uusi kortereid tuleb järjest juurde. Inimesed renoveerivad ka palju vana,“ märkis Linamägi.

Seoses kasvava huviga pole nemad hindu palju tõstnud. „Aasta alguses natuke tootmine tõstab hinda, siiamaani oleme samas tempos olnud suhteliselt. Võib-olla kaks aastat tagasi oli ca 5%. Kuid tegelikkuses pole meil hinnatõusu praktiliselt olnud,“ rääkis Linamägi.

ABC Ehituse juhatuse liikme Anton Kutseri sõnul on ka nende käive kasvanud. Numbreid ta nimetada siiski ei soovi, kuid lisab, et kasv igatahes on. „Meil on müügikasv ja ma arvan, et ka meie konkurentidel on kasv,“ nentis Kutser.

Loe pikemalt Äripäevas. 

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva toimetaja

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070