20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella Logistics ja Itella SmartPOST ühinevad

Itella Logisticsi tegevjuhi Meelike Paalberg
Foto: Itella
Itella Logistics ja Itella SmartPOST ühinevad alates 1. detsembrist üheks ettevõtteks. Pakiautomaatide teenus jätkub Itella SmartPOST´i kaubamärgi all.

Itella Logisticsi tegevjuhi Meelike Paalbergi sõnul on Itella lähiaastate eesmärk suurendada oma turuosa Eesti pakiautomaatide teenuse turul. "Samuti soovime laiendada pakutavate teenuste portfelli ning olla jätkuvalt kvaliteetse ning usaldusväärse teenuse pakkuja nii äri- kui erakliendile. Meie eesmärk on olla pakiteenuse kasutaja esimene valik ning usaldusväärne ja kvaliteetne täislogistika teenuse pakkuja," ütles Paalberg.

Tema sõnul muutub klientidel Itellaga suhtlemine ja asjaajamine edaspidi selgemaks ja lihtsamaks: logistika täisteenuse saab ühest kohast. "Saame senistele SmartPOSTi klientidele pakkuda laologistika teenuseid, mere- ja lennuvedu, üle-Euroopalist pakiveoteenust ja Baltikumi-sisest pakiveoteenust. Seni SmartPOST neid teenuseid ei pakkunud. Pakkide saatmise teenuse osas ühinemine muutusi kaasa ei too.”

Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusdirektor Alice Vergi sõnul plaanivad nad e-kaupmeestele ja tarbijatele pakkuda veelgi laiemat võrgustikku. "Meil on kavas liita SmartPOSTi pakiautomaatide võrguga Itella Logistics 66 pakipoodi," ütles Vergi. Lisades, et läbirääkimised pakipoodide võrgustiku edasise laienemise osas käivad.

Itella SmartPOSTil on täna Eestis 91 pakiautomaati ning SmartPOSTi pakiautomaadid katavad lisaks Eestile ka kogu Soomet. Soomes on täna 479 pakiautomaati ja 32 697 kapiust.

Ettevõtete ühendamisel jäävad tööle samad inimesed, ühendatakse müügi-, raamatupidamis- ja personaliosakonnad. 

Itella Logistics on Soome Posti Gruppi kuuluv rahvusvaheline logistikaettevõte, mis on Balti riikides esindatud alates aastast 2006. Itella Logistics pakub äriklientidele maantee-, mere- ja lennutransporti ning laologistika täisteenust, alates detsembrist 2016 ka pakiautomaadi teenust, kullerveoteenust ning ekspressveoteenust. Ettevõttel on Eestis 91 pakiautomaati. Itella annab Balti riikides tööd 310 inimesele, Eestis on ametis 175 inimest.

Posti Grupp tegutseb 9 riigis, 2015.aasta käive oli 1,65 miljardit eurot. Ettevõte annab tööd ligi 22,000 inimesele. Soomes töötatakse nime Posti all ja teistes riikides nime Itella all.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757