25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim Praktikant 2016 tuleb Rimist

vasakult paremale EBS-i rektor Arno Almann, haridus- ja teadusminister Maris Lauri, kõrghariduse kategooria parim praktikant Egle Kadastik, kutsehariduse parim praktikant Kaidi Parv ja Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar
Foto: Aron Urb
Eesti Tööandjate Keskliidu parima praktikandi konkursi „Praktik Cum Laude“ võitis kõrghariduse kategoorias Egle Kadastik, kes oli inseneri- ja konstruktoripraktikal Nurme Production OÜ's ja kutsehariduse kategoorias Kaidi Parv, kes oli müügitöö praktikal Rimi Eesti Foodis.

Egle Kadastik tudeerib Tallinna Tehnikakõrgkoolis III kursusel rõivaste disaini ja tehnoloogiat ning oli inseneri- ja konstruktoripraktikal Nurme Production OÜ-s. Egle puhul hinnati tema produktiivsust, põhjalikkust ja pealehakkamist, kuna ilma suunamata kujunes Eglest praktikaettevõttes hilisemate praktikantide juhendaja. Ettevõte ootab teda pärast õpinguid oma kollektiiviga ka alaliselt liituma.

Võrumaa Kutsehariduskeskuses II kursusel müügikorraldust õppiv Kaidi Parv oli müügitöö praktikal Rimi Eesti Foods AS-is, kuhu jäi pärast praktika lõppu ka suveks tööle. Praktikajuhendaja sõnul ületas Kaidi ootusi oma suurepärase õpivalmiduse ja väsimatu huviga ning tuletas meelde, kui äge on müüja töö.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul oli tänavune konkurss väga tasavägine. „Finaali jõudis seitse tubli noort, kes on suurepäraste praktikatulemustega kõigile eeskujuks ning ületasid positiivselt tööandjate ootusi. Kuigi ulatame võidukarika neist vaid kahele, väärivad tunnustust ja tänusõnu kõik nominendid, niisamuti ka nende vanemad, praktikajuhendajad ja õpetajad,“ tunnustas Tamsar.

„Tänavune konkurss on pakkunud palju positiivseid emotsioone ning kindlasti soovime sellest kujundada iga-aastase traditsiooni,“ lisas ta.

Parimatele praktikantidele andis tänukirjad üle haridus- ja teadusminister Maris Lauri, kelle sõnul aitab praktika olla noorel erialaselt võimekam ja tagab tööjõuturul konkurentsieelise. „Praktilise kogemuse puudumine on sageli põhjus, miks äsja kooli lõpetanud õpilasele valmistab soovitud töökoha saamine raskusi. Praktika aitab seda lünka täita, kuna diplomist üksi ei piisa,“ kommenteeris Lauri.

“Hea praktikakogemus saab sündida vaid õppuri, kooli ja paraktikakohast ettevõtte koostöös ning oskuslik ja pühendunud juhendamine aitab innukal praktikandil eesmärke seada ja neid ka saavutada,” lisas haridus- ja teadusminister.

Parimaid praktikante premeerib 6 EAP ulatuses tasuta kursuse ja karjäärinõustamisega Estonian Business School, kes tähtsustab õppeasutuste ja ettevõtete vahelist süsteemset koostööd.

„Praktik Cum Laude“ konkursi korraldas Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Rõiva-ja Tekstiililiidu, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga. Konkursi võitjad selgusid Facebooki hääletuse ja hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Projekti rahastas Euroopa Sotsiaalfond, Eesti riik ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757