1. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ja Tartu Kaubamajas ning kõikides Selverites saab nüüd teha viipemakseid

Selveri kassades on nüüd võimalik teha viipemakseid
Foto: Andras Kralla
Alates 1. detsembrist saab kõikides Selverites ning Tallinna ja Tartu Kaubamajas teha viipemakseid. Esimese suure kaubandusketi üleminekuga puutevabale tehnoloogiale lisandus 600 viipemakse võimalusega makseterminaliga kassat üle Eesti. Swedbank on tänaseks puutevabale tehnoloogiale üle viinud ca 5000 terminali, kokku on turul juba üle 10 000 viipemakset võimaldava terminali.

Swedbanki eraisikute panganduse juht Kaie Metsla rõhutas, et esimese kaubandusketi lisandumine on Swedbanki jaoks märgilise tähendusega. „Viipemakse funktsionaalsuse said hiljuti mitmed Swedbanki kaardid ning uuendus on klientide poolt väga hästi vastu võetud. Tänaseks oleme väljastatud juba ligi 40 000 viipekaarti. Kaardiomanikele on oluline, et nad saaksid viipemakseid teha võimalikult paljudes kohtades ning meie kliendid on esimese suure kaubandusketi liitumist viipemakse võimalusega väga oodanud,“ ütles Metsla.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul moodustavad alla 10-eurosed ostud väga suure osa Selveri ostutehingutest. „Kuna viipemaksete puhul ei pea PIN-koodi sisestama ning piisab kõigest kaardi asetamisest terminali vastu, siis aitab see teeninduskvaliteeti muuta veelgi paremaks, sest viipemaksed aitavad meie klientidel väärtuslikku aega kokku hoida,“ märkis ta.

Kaubamaja ASi tegevdirektori Erkki Lauguse sõnul loob viipemaksete võimalus kliendile olulise lisandväärtuse. „Viipemakseid hakatakse ilmselt enim Toidumaailmas kasutama, see on hea võimalus nii tipptunni kliendile kui ka igapäevasele lõuna ostjaile ostuprotsess kiiremaks ja mugavamaks muuta,“ rääkis ta. Lauguse sõnul otsitakse pidevalt uusi võimalusi kliendi ostumugavuse parandamiseks ning on oluline, et esimesena liitub viipemaksetega just Tallinna Kaubamaja Grupp.

„Kaupmehi, kelle juures saab viipega maksta, tuleb pidevalt juurde. Ka mitmed teised kaubandusketid on vajalike ettevalmistustega lõpusirgel ning juba varsti saavad nad oma klientidele viipemakse võimalust pakkuma hakata. Soovitame jälgida vastavat tähistust - viipemakseid saab teha kõikjal, kus näete viipemakse sümbolit,“ kinnitas Metsla.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757