3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika müügitulu kahanes

Baltika kauplus
Foto: Raul Mee
Rõivatootja Baltika jaemüük oli 2016. aastal tunamullusest väiksem ka jätkuvates tegevusvaldkondades, kuigi hulgimüüki õnnestus mõnevõrra kasvatada.

Konsolideeritud müügitulu jätkuvatest tegevusvaldkondadest ulatus 2016. aastal 46 974 000 euroni, teatas ettevõte börsile. Aastases võrdluses tähistab see 4-protsendilist langust, arvestamata seejuures müügitulu Venemaa jaekauplustest, mida loetakse lõpetatud tegevusvaldkonnaks.

Kogu 2015. aasta müügitulu oli ligi 53,3 miljonit eurot ehk tegelik aastane müügitulu langus ulatus 11,9 protsendini.

Jaemüük jätkuvatest tegevusvaldkondadest langes 39 673 000 euroni ehk 7 protsenti. Venemaa jaepoodide asendamine 2016. aasta veebruaris frantsiisikauplustega on kasvatanud hulgimüüki aastaga 6 014 000 euroni (2015. aastal oli hulgimüük 4 976 000 eurot).

2016. aastal avas Baltika 4 uut jaekauplust, neist 2 Eestis ja 2 Lätis. Samuti avati 3 uut frantsiisipoodi Ukrainas. Kokku oli Baltikal aastalõpu seisuga 128 poodi, neist 95 kuulus ettevõttele endale. Keskmine müügipind suurenes aastaga 1% võrra.

Autor: Olavi Teppan, börsitoimetaja

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700