17. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internetis pesu müük tõi kiire kasvu

Kiiresti kasvavate ettevõtete diplomi võtab vastu Gaselli TOPis kaheksandale kohale tulnud Miss Mary of Swedeni nõukogu liige Marek Kiisa
Foto: Andres Haabu
Üks edukaimaid ja kiiresti kasvavaid hulgikaubandusettevõte on naiste pesu tootev Miss Mary of Sweden OÜ. Ettevõtte juhatuse liikme Marek Kiisa sõnul on nende edu põhjus see, et tavalisest tekstiiliettevõttest on saanud kolme aastaga IT-ettevõte, mis oskab ka hästi õmmelda.

Miss Mary of Sweden toodab aastas 600 000 rinnahoidjat ning need õmblevad valmis tublid Eesti naised Lasnamäel. „Meie edu võti on müük, turundus ja otse kliendiga suhtlemine. Selleks on meil viimase 3-4 aastaga palju abiks olnud IT-süsteemid, mis kogu aeg paranevad ja aitavad meil toodet kujundada,“ rääkis Kiisa. Tema sõnul aitab see ka õigesti kliente leida. Samuti on ettevõtte tootejäägid minimaalsed ning seega ka võimalikult efektiivsed.

Ettevõtte toodete müük käib palju blogijate ja arvamusavalduste kaudu internetis. „Klient suhtub ostmisesse hoopis teistmoodi. Me oleme selle koodi lahti murdnud ja sellest aru saanud,“ ütles Kiisa ning lisas, et kõige tähtsam on kuulata ja suhelda oma kliendiga.

Ettevõtte praegune kiire kasv tuli siiski internetimüügist.

Kiisa on kindel, et internetimüük kasvab edasi. „Noored ostavad hoopis teisiti, kui vanem generatsioon. Tundub, et meil on oma plaanidega õigesti läinud.“

TOP 6 jae- ja hulgikaubandus gasell ettevõtet 2017

B.G. Edu Grupp OÜ - hulgikaubandus (koht suures tabelis 1.). Müügitulust 92,9% moodustas kasutatud rõivaste hulgimüük ning 7,1 % kaubavedu maanteel.

Betuleks OÜ - jaekaubandus (koht suures tabelis 5.). OÜ Betuleks põhitegevusalaks on kasesaematerjali esmane tootlemine, saematerjali vahendus ja müük.

Miss Mary of Sweden OÜ – hulgikaubandus (koht suures tabelis 8.). Miss Mary of Sweden OÜ tegevusalaks on globaalne pesutoodete hulgi- ja internetimüük, ladustamine, komplekteerimine, pakendamine ja klientidele saatmine. Peamisteks hulgimüügi partneriteks on Euroopa juhtivad kataloogifirmad.

Scanmed Group OÜ – hulgikaubandus (koht suures tabelis 11.). Scanmed Group OÜ on 2010. aastal loodud erakapitalil põhinev ettevõte, mis tegeleb nii meditsiiniseadmete, meditsiiniliste kulumaterjalide kui ka instrumentide müügiga.

Finetrek OÜ – hulgikaubandus (koht suures tabelis 15.). Finetrek OÜ on elektrimaterjalide ja tööstusautomaatika projekti- ja hulgimüügiettevõte.

Šeiker OÜ – jaekaubandus (koht suures tabelis 24.). AS Šeiker põhitegevusalaks on mööbli, toidu-ja esmatarbekaupade jaemüük. Ettevõttele kuuluvad MAX MIN ja VOX mööblikauplused.

Loe Äripäevast täispikka lugu Gaselli kongressilt. 

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva toimetaja

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757