Autor: Kaubandus.ee • 10. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi Centrumis avati kino

Foto: Forum Cinemas
Baltimaade suurim kinokett Forum Cinemas avas 10. märtsil uue kino Viljandi Centrumis, mis mahutab kõrgetasemelise tehnika ja mugava sisustusega kahes saalis kokku pea 260 vaatajat.

Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul vastab Viljandi uus kino kaasaegse põhjamaise kino kvaliteeditasemele. “Kino sisustamisel me järeleandmisi ei teinud - lähtusime kaasaegse põhjamaise kino kõrgstandardist. Kinos on uusima tehnoloogiaga projektsioonitehnika, pilditeravust ja eredaid värve võimaldavad ekraanid, mugavad istmed ning ruumilist ja elutruud heli võimaldav Dolby Atmos süsteem,” ütles Kongo.

Kino ehituse koguinvesteering ulatub 1,6 miljoni euroni. Ehitamisel ja sisustamisel paigaldati kinosaali uue põlvkonna Barco 4K projektor, mis tagab kõrge teravuse ja eredate värvidega pildi. Samuti on kinos 38 kõlariga Dolby Atmos helisüsteem, mille kaudu jõuab ruumiline heli filmivaatajale viiest eri suunast nii laest kui seintelt.

“Filminautimist toetavad premium-klassi toolid ning mõlema saali viimased read on nn sõbratoolide päralt,” lausus Kongo. “3D filmide jälgimiseks oleme soetanud kerged prillid ning filminautimise kõrvale saab osta kino juurde kuuluvast snäkipoest laias valikus suupisteid ja jooke.”

Viljandi Centrumi keskuse esindaja Riho Maisa hinnangul on nii Viljandi kui ümberkaudsed elanikud kino kaua oodanud. “Viljandi inimesed on heal tasemel filmivaatamise kohta pikalt oodanud ning usun, et uus kino võetakse kiiresti omaks,“ rääkis Maisa. “Kino valmimine on oluline samm Viljandi Centrumi arenguplaanides, et pakkuda siinsetele inimestele kaasaegset kaubandus- ja meelelahutuskeskust,” tõdes keskuse arendaja ning lisas, et kui tekib vajadus kino laiendamiseks, siis on valmisolek selleks olemas.

Centrumi Keskuse kogupindala on ligi 10 000 m2, millest kino võtab enda alla ligi 700 m2. Kinos on kaks saali ning 255 istekohta. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757