Autor: Kaubandus.ee • 3. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forum Cinemas kinosid külastati mullu üle miljoni korra

Kristjan Kongo
Foto: Andres Haabu
Just lõppenud 2017 aastal külastasid filmifännid Forum Cinemas kinosid kokku üle miljoni korra ning enim vaatajaid kogusid eelkõige just animafilmid.

Möödunud aasta jooksul käidi Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Viljandis filme ja muid erilinastusi vaatamas kokku pea 1,1 miljonil korral. Eriti populaarsed olid erinevad animatsioonid. 2017. aasta menukaimaks filmiks osutus animatsioon “Mina, supervaras 3”, mida käidi vaatamas kokku ligi 46 300 korral. Teisele kohale platseerus “Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks” üle 34 300 vaatajaga ning kolmandale animafilm “Boss beebi” ligi 30 000 külastusega. 

Edukaim kodumaine linateos oli “Sangarid”, mida vaadati kokku ligi 20 700 korral ning sellele järgnes “Svingerid” üle 14 600 vaatajaga. Aasta jooksul linastus Forum Cinemas kinodes kokku 312 filmi ning nende alla kuuluvad ka ooperi-, balleti- ja teatriülekanded ning kontserdid. Aasta varem linastus erinevaid teoseid kokku 327.

“Lõppenud aastat võib lugeda edukaks, kuigi filme käidi vaatamas mõned tuhanded korrad vähem kui 2016. aastal. Esiteks linastus mullu natukene vähem filme, kuid ka konkurents kinoturul on läinud tihedamaks ning inimestel on kinode vahel suurem valik,” selgitas Forum Cinemas tegevjuht Kristjan Kongo ning lisas, et sellele vaatamata on siiski Forum Cinemas külastajate hulk püsinud stabiilsena. 

“Tegutseme selle nimel pidevalt, et kinokülastust üha mugavamaks muuta ja inimestele lähedamale tuua. Aasta alguses avasime kino Viljandis, valmistame ette täiesti uue kino avamiseks Tartus Eedeni keskuses veel sellel aastal, renoveerisime hiljuti täielikult A. Le Coq Sviidi, jätkame ka teiste saalide uuendamisega ning püüame pakkuda laiemat programmi juba tuntud balleti, teatri- ning ooperietenduste kõrvale.”

Kongo märkis, et oodata on kindlasti väga head kinoaastat, sest linastumas on päris mitmed kindlad kinohitid - “Klassikokkutulek 2”, “Pilvede all. Neljas õde”, “Viiskümmend vabastatud varjundit”, “Deadpool 2”, “Jurassic World: Langenud kuningriik” ja paljud muud. 

Forumi Cinemas kinodes on muutunud üha populaarsemaks ka eriprogrammid ning eriti kvaliteetsed ooperid. Näiteks MET Opera Nabucco kogus üle 1200 vaataja ning Jevgeni Onegin samuti üle 1000 külastaja. Rammsteini Pariisi kontsertfilmi käis vaatamas üle 800 inimese. 

Tartu Ekraani kino külastajad tundsid möödunud aastal kõige rohkem huvi “Sangarid” vastu, kuid Viljandi Centrum kinos osutus populaarseimaks siiski ka üldiselt kõige paremaid vaatajanumbreid püüdnud “Mina, supervaras 3”. Viljandi kinokülastuste statistikast ilmneb, et seal on üldse keskmisest populaarsemaid tervele perele suunatud teosed. Kokku käidi Ekraanis aasta jooksul ligi 85 000 korral ja Viljandi Centrumis natuke alla 100 000 korra. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757