Autor: Kaubandus.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis loodud tegevusvihikud hakkavad maailma vallutama

Foto: HÖP
Kodumaine lasteraamatute kirjastaja HÖP sõlmis lepingud Prantsusmaa, Itaalia ja Saksamaa tuntud kirjastusettevõtetega, mille kaudu jõuavad Eestis loodud tegevusvihikud sel aastal kümnete tuhandete välismaa lasteni. Sama sarja välja andmise vastu on huvi ilmutanud ka Inglismaa, Tšehhi, Iraani, USA ja Poola kirjastused.

Menukaks osutunud “Tee ise” sarja kuulub neli trükist, mille juhendite ja kleebiste abil saavad lapsed koos vanema abiga valmistada omanäolise raketi, nukumaja, köögi või garaaži. “Hetkel on igasugune isetegemine maailmas väga populaarne ning meie loodud vihikud tabasid õigel ajal märki,” kinnitab HÖPi tegevjuht Kadre Spitz.

“Kahtlemata on märkimisväärse tulemuse taga ka palju tööd, sest lepingutele on eelnenud loendamatud kohtumised rahvusvahelistel raamatumessidel, tootetutvustuste ja –näidiste saatmised ning intensiivne suhtlus.” “Tee ise” sarja vihikute autoriks on Kadre Spitz, illustraatoriteks Kristina Tort ja Liisi Elken.

Üheks kirjastuseks, mis HÖPi vihikute litsentsi omandas, on Prantsusmaal asuv Larousse. Firma kuulub Hachette gruppi, mis on suuruselt kolmas kirjastaja maailmas.

Saksamaal on HÖPi koostööpartneriks kirjastus Thienemann-Esslinger, mis kuulub tuntud Bonnieri gruppi.

“Meie lepingupartnerid on väga suurtesse ja tunnustatud korporatsioonidesse kuuluvad kirjastused, mis peaksid HÖP-i poolt loodud trükistele tagama laia leviulatuse - loodetavasti rõõmustavad need peagi tuhandeid lapsi,” loodab Spitz. “Just Prantsusmaa on kirjastusmaailmas suunanäitaja ning sealsed valikukriteeriumid uutele väljaannetele vägagi nõudlikud.” 

Hetkel käivad läbirääkimised veel mitmete teiste kirjastustega, seega võivad vihikud jõuda lähiajal müügile ka USA-sse, Iraani, Inglismaale, Tšehhi, Poola ja mujale. 

Laste tegevusraamatute kirjastamisega tegelev HÖP on loodud 2010. aastal Eestis. Ettevõtte tootevalikust leiab laste fantaasiat ning mängurõõmu toetavad tegevusraamatud, loovkaardid ning õppimisvihikud, mida müüakse lisaks Eestile ka Soomes, Lätis, Leedus, Hiinas, Prantsusmaal, Itaalias ja Saksamaal. 2017. aastal läks HÖP-il väliskirjastustega lepingusse üle 70 000 raamatu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700