Autor: Kaubandus.ee • 9. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tokumaru laienes Tartusse

Foto: Tartu Kaubamaja keskus / Tokumaru
9. veebruaril avas seni vaid Tallinnas tegutsenud Jaapani kööki pakkuv restoranikett Tokumaru oma esimese söögikoha hiljuti uuenduskuuri läbinud Tartu Kaubamaja keskuse kolmandal korrusel.

Tokumaru asutaja Daigo Takagi sõnul sai langetatud otsus restoran Tartus avada, tuginedes nii klientide tagasisidele kui ka tänu õigel hetkel avanenud võimalustele. “Tartlased on ammu tundnud huvi, millal me Tartus Tokumaru avame ja mõte on mõnda aega peas idanenud. Viimaseks tõukavaks jõuks otsuse langetamisel oli aga suurepärane asukoht, mida Tartu Kaubamaja keskus pakkus,” lisas Takagi.

Eriti suur rõõm on Takagi sõnul laieneda Tartusse, kuna Tokumaru asutaja on seal ka ise mõnda aega elanud ja linn on saanud selle ajaga väga südamelähedaseks.

Tokumaru edulugu sai alguse viis aastat tagasi, kui Takagi avas Kadriorus väikse Jaapani toidu poe MoMo, mis sai kiiresti populaarseks. „Märkasime, et inimesed väärtustasid nii toitu, kaubavalikut kui ka asjatundlikke nõuandeid, millest saime kindlust, et asutada Tokumaru restoranikett,“ meenutab Takagi, kes valmistub avama Tartus järjekorras juba viiendat Tokumaru söögikohta.

Jaapani köögi ja kultuuri huvilisi Takagi sõnul Eesti jagub ning tuleb aina juurde, mida rohkem inimesed reisivad ja maailma avastavad. 

Oluliste trendidena toob Takagi esile huvi vegan toitude vastu ja takeaway-turu kasvu. “Meie elutempo muutub kiiremaks, aga teadlikkus ja vajadus kvaliteetse ning tervisliku toidu vastu kasvab,” lisas Takagi, kes tõdeb, et trend on toitlustusasutustele nii võimalus kui ka väljakutse, kuna pakkuda kvaliteeti kiirelt paneb pingutama ja otsima uusi lahendusi.

Ka Tartu Tokumarusse on lisaks restoranile Takagi sõnul kavandatud mugav takeaway-lett, kust saab värsket Jaapani toitu koju või tööle kaasa osta. 

Tartu Kaubamaja keskuse turundusjuhi Piret Kulli sõnul otsis keskus pikalt väärikat üürilist, kes täiendaks toidukohtade valikut uute maitsetega. “On rõõm tervitada Tokumarut Tartus ning seda enam, et keskuses on ka rohkesti toidukoha fänne, kes on koos teiste tartlastega ammu oodanud keti laienemist Tartusse,” lisas Kull,

Iga Tokumaru restoran on omanäoline, kuid kõigi sisekujunduse autoriteks – ja nii ka Tartu puhul – on arhitektide tandem Mari Põld ja Tomomi Hayashi. Tartu Kaubamaja keskuse Tokumarus on nii lastele mõeldud mängunurk kui ka spetsiaalne menüü pere pisematele.

Tokumaru restoranid asuvad Balti Jaama Turul, Solarises, Hiltonis ja Tallinna Lennujaamas ning nüüd ka Tartu Kaubamaja keskuses. Samuti on Kadriorus avatud MoMo toidukauplus. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757