15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes võitis Baltikumi e-kaubanduse auhinna 2018?

Foto: Raul Mee
15. veebruaril Äripäeva teemaveebi kaubandus.ee ja Eesti E-kaubanduse Liidu konverentsil „Baltic E-Commerce Summit“ anti seitsmes kategoorias välja Baltikumi kasutajasõbralikema e-poodide aukirjad ning lisaks tunnustati Eesti, Läti ja Baltikumi kasutajasõbralikumat e-poodi.

Kasutajasõbraliku e-poe konkursi finaalis oli 42 e-poodi kolmest Balti riigist. Leedust oli kahjuks ainult üks võistleja ning seetõttu jäi seal riiklik auhind välja andmata.

Kõikidel e-poodidel oli võimalik ennast ise konkursile kirja panna perioodil november 2017 - veebruar 2018. Konkursil osalemine oli e-poodidele vabatahtlik.

Eelnevalt on kaks korda valitud Eesti kõige kasutajasõbralikumaid kauplusi. Esimesel aastal võitis Rahva Raamat ning teisel aastal Selveri e-pood.

Zürii sõnul on siinsete e-poodide tase väga kõrge arvestades meie väikest turgu.

Vaata, kes olid  2018. aasta konkursi finalistid SIIT 

RÕIVAD, JALATSID ja AKSESSUAARID(Fashion, footwear and accessories)

www.denimdream.com

Žürii hinnangul oli e-poodi väga lihtne kasutada ning oli kasutajasõbralik. Samuti oli toodete pildid ilusad, mis kutsusid ostu sooritama. Minimaalselt ostukorvis andmeid küsitud, ostuprotsess väga mugav. Selles kategoorias oli väga palju häid tegijaid, kes oleks väärinud võitu.

TOIT- JA TARBEKAUBAD (Food, drinks) 

www.kafo.ee

Tegemist oli žürii vaieldamatu lemmikuga. E-poe esileht oli väga hea ning veebilehel navigeerimine mugav. Antud e-poel on väga hea ja ilus disain. Meeldisid tootearvestused ja rating, isegi kui Rein ja Triin pole isikustatud .Samuti oli testitud klienditeenindus väga hea ja kiire. Teenindaja proovis reaalselt klienti aidata ning leida murele lahendus. Veebileht lõi meeleolu, mis tekitas soovi osta kohvi või kohvimasinat. Kafo’l oli parim ostukorvi lahendus, millest võiksid teised e-poed ka õppust võtta. Tasuta tarne oli üllatus, see võiks olla paremini presenteeritud. 

Foto: Raul Mee

KAUBAMAJAD (General department stores)

www.hansapost.ee

Ostuprotsess oli väga lihtne ning oli natuke denimdream.com sarnane. Sealt ei leidnud palju vigu. Arvestades, et e-poes on väga palju tooteid müügil, mida osta, siis toodete filtreerimine ning ostimine oli väga hea.

Foto: Raul Mee

ILU JA TERVIS (Health and beauty)

www.salonplus.ee/pood

Kategoorias oli väga tugevad ja head e-poed, keda tasuks veel välja tuua – loverte.com ja holikaholika.ee. Kuid salonplusi e-pood oli väga hästi struktureeritud ning võimalik paari klikiga valida toode ja ost sooritada. Veebilehel on selge ja puhas disain. Kuid võiks kaaluda ostukorvi märgi suuremaks muutmist.

KODU, AED ja EHITUS (Home, garden and building materials/tools)

www.furgner.com

Müüvad ilusat kodu emotsiooni, mida ka klient endale sooviks. Tekitab soovi osta ning toodete pildid on head. Äpp lubab vaadata ka seda, kuidas tooted sinu kodus välja näevad.

TEENUSED (Service) 

www.pakendikeskus.ee

Väga elegantne veebileht. Navigeerimine on lihtne ja arusaadav. Kui tead, mida soovid osta, siis on see õige koht, kuhu minna.

Foto: Raul Mee

HOBID: SPORT, TEHNIKA, AUTO (Sports, hobbies, automotive, home appliances) 

www.rahvaraamat.ee

Žürii hindas kõrgelt toote kirjeldusi. Igal tootel on väga head kirjeldused ja see on suur töö. Samuti meeldis väga soovitused, sest tänu neile soovitustele tekib inimestel soov raamatuid osta. Samuti on hea see, et klienditeeninduse info esilehel olemas ning toote tellimisel näitab, millal pakk kohale jõuab. Žürii oleks soovinud leida ka Eesti TOP raamatuid leida.

RIIKLIKUD AUHINNAD VÕITSID

Best in Estonia www.denimdream.com

Foto: Raul Mee

Best in Latvia https://tavex.lv/

Veebi disain on Premium tasemel ning on tehtud väga head tööd. Uuenenud  veeb oli žüriile väga hea üllatus, sest eelmine veeb oli väga halb. Ettevõte suudab veebis müüa tooteid, mida tavaliselt ei müüda.

Best in Baltics www.denimdream.com

Züriisse kuulusid:

Omniva pakiäri valdkonna juht Sten Argos; Eesti E-Kaubanduse Liidu juhatuse esimees Signe Kõiv; Taevas Ogilvy veebi ja kaubanduse arendusjuht Raul Saks; Digitaalse äri strateegia konsultant Andrey Sergeyev; Bold Brand partner Vaidas Matulaitis

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757