Autor: Kaubandus.ee • 26. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google Street View's on Lõunakeskus seestpoolt nähtav

Foto: Google Street View
Google jäädvustas Street View kaardirakenduse jaoks esimese Eesti kaubanduskeskusena seestpoolt Tartus asuva Lõunakeskuse, mis muudab hiigelhoones orienteerumise tükk maad lihtsamaks.

Lõunakeskuse turundusjuhi Piret Vapajeva sõnul on Google’i järgmine suur projekt lisaks tänavatele üles pildistada ka avalike hoonete sisevaated. “Nii saavad inimesed näiteks virtuaalselt külastada mõnda kuulsat muuseumi. Kaubanduskeskuse panoraamvaategasisekaardi eesmärk on aga aidata külastajatel kiiremini õige sihtkoht leida, ostud ära teha ja edasi liikuda,” rääkis Vapajeva.

Lõunakeskuse sisekaardil on olemas nii 360-kraadine 3D vaade kui poodide ja meelelahutuskohtade tavakaart, mis näitab inimese asukohta ning liikumissuunda. Samuti saab kaardil orienteeruda kaubanduskeskuse erinevatel korrustel. 

Vapajeva sõnul on Lõunakeskus suur ala ja üles tuli pildistada enam kui kahe kilomeetri pikkune trajektoor. “Pildistamise tegid aeganõudvaks ja keeruliseks keskuses liikuvad inimesed. Pika säriaja ja särikahvliga pildistades saab küll ilusa pildikvaliteedi, aga liikuvad inimesed jäävad udused, mistõttu tuli tihti pikalt sobivat hetke oodata,” lisas Vapajeva.

Kokku tegi Google’i sertifitseeritud fotograaf Lõunakeskuse Street View jaoks 3156 pilti mahuga ligi 100 gigabaiti.

Street View (e.k tänavavaade) on Google’i teenus, mille kaudu näeb fotodena maailma eri paigus asuvaid tänavaid ja ehitisi ning järjest enam hooneid ka seestpoolt. Näiteks on rakenduses Colosseum, Versaille’ loss ja Valge Maja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757