Autor: Maarit Eerme • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laugus: Kaubandus muutub lähiaastatel väga palju

Erkki Laugus
Foto: Raul Mee
Tulevikus hakkavad kliendid märksa rohkem poes ise toimetama ning need inimesed, kes kauplustes reaalselt töötavad, saavad teha mõtestatud tööd, rääkis Kaubamaja tegevdirektor Erkki Laugus Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

„Saame suunata inimesi rohkem konsultatiivmüügi suunas. See muudab nende töö kindlasti vaheldusrikkamaks,“ ütles ta.

Sellel nädalal alanud Kaupmeeste Liidu kaubanduses töötamise mitmekülgsust tutvustav kampaania. Kampaania keskmes on lapsed, kes räägivad kolme erineva ametikoha rõõmudest. „Lapsed on oma suhtumises hästi ehedad ja ausad. Samu väärtusi võiks kaubandus ka kanda,“ rääkis Laugus.

Kaupmeeste Liidu üks suund on väärtustada kaubanduses töötavate inimeste tööd. Lauguse sõnul jäävad need inimesed tihti ilma piisava tähelepanuta, kes igapäevaselt poes toidukraami aitavad kokku panna või õige ülikonna leida. „Neile tähelepanu pööramine on ühiskonna toimimise vaates ikka väga-väga oluline.“

Laugus rääkis, et kampaania teine pool on kindlasti see, et rohkem inimesi, kes ei ole seni kaubandusega kokku puutunud, julgeksid tulla ja panna ennast kaubanduses proovile.

Kas Eestis peaks nii suures mahus kaubandust olema?

„Oleme vabaturumajanduse tingimustes, kus turg lõpuks otsustab, kui palju kaubandust peaks olema ning milline ta peab olema,“ ütles Laugus. Ta rääkis veel, et me asume sellises geograafilises piirkonnas, kus meil on erinevaid naabreid, kes on meist suuremas. „Teatavas mõttes võiksime olla selline koht, kes on oma naabritele hea kaubanduspartner, kus siis käiakse aeg-ajalt kaupa ostmas.“ Laugusel sõnul on kaubandusel siiski väga oluline roll kogu Eesti majanduse vaates täita.

Kuula tervet hommikuprogrammi:

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757