Autor: Kaubandus.ee • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuhanded inimesed käisid kodu- ja aianduskeskuse Gardest avamisel

Gardest
Foto: Gardest
Tartus avatud Baltimaade suurimat kodu- ja aianduskeskust Gardest käis avamispäeval uudistamas enam kui 3000 külalist. Kaugematele külalistele avab Gardest peatselt ka e-poe.

Gardesti avamisüritusel sõna võtnud Tartu linnapea Urmas Klaas kiitis, et lühikese ajaga (vähem kui kaheksa kuuga) on Rohelisse Parki väga sobiv ja vajalik keskus valmis saanud. “Roheline Park täitub järjest sisuga ning aitab Tartul täita heade mõtete- ja rohenäppude-linna ülesannet Eestis.” 

Keskus on oma disainilt üles ehitatud nõnda, et see heas mõttes neelab inimese endasse. Seal ei müüda ainult tooteid, mida on ainuüksi 100 000, vaid ka ideid. Mitmed kodulahendused ja taimed on välja pandud omaette aiamajakestesse, rõdudele või külaliste inspireerimiseks müüdavatest toodetest valmis kujundatud kogu tuba. 

Gardesti hoone pindala on üle 6000 ruutmeetri, välimüügiala suurus on ligi 3000 ruutmeetrit, hoone kubatuur on 40 800 kuupmeetrit.

Gardesti katusealune on 60% kaetud taimedega. Lillede, puude, põõsaste ja istikutega on esindatud paljud Eesti tootjad, ent silmailu pakkuvat rohelist tuuakse juurde ka Hollandist. Osaühingu Gardest juhatuse liige ja keskuse idee üks autoreid Raul Jeets kutsub kõiki Eesti tootjaid ja taimekasvatajaid üles koostööle. ”Oleme valmis koostööks kõigi võimalike partneritega, kes soovivad meie majas esindatud olla.”

Gardesti juhatuse liikme ja keskuse loovjuhi Kersti Jeetsi sõnul erineb keskus teistest omataolistest suuruse ja tehniliste lahenduste poolest “Kasutusel on lihtsad nutikad lahendused. Keskus on ventileeritav loomulikul teel, palju kasutatakse loomulikku valgust. Nii vahelduvad aastaajad ka keskuses sees. Lisaks kasutame ära kogu hoone katusele langeva sadevee. Selliste lahendustega aianduskeskus on Euroopas unikaalne.”

Kui hetkel keskendutakse sellele, et klient tunneks end keskuses mugavamalt ning leiaks kõik vajalikud tooted ja ideed kohapealt, siis peatselt avatakse ka Gardesti e-pood. Jeets kinnitab, et e-pood on üks osa kaubandusest, millega tullakse välja hiljemalt enne jaanipäeva.

Et pakkuda toodete kõrval klientidele ka praktilist lisaväärtust, hakkavad Gardestis toimuma eriilmelised töötoad.

Keskuse rajamise kogumaksumis oli 7,5 miljonit eurot. Keskuse valmimist rahastas Luminor. 

Gardest kodu- ja aianduskeskuse projekteeris Design Police Department, ehitasid Mapri Ehitus OÜ koos tehniliste lahenduste ja kontseptsiooni loonud Thermoflor B.V.-ga. Siselahendused töötas välja DeHaanRetail Supportgroep B.V. Gardesti finantspartner on Luminor.

Foto: Gardest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757