Autor: Kaubandus.ee • 25. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Parim Toiduaine 2018 on ...

M.V.Wool külmsuitsu klaarsäga viilud õlis
Täna kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2018 võidutoode, milleks osutus külmsuitsu klaarsäga viilud õlis Harjumaa ettevõttelt M.V.Wool.

Konkursi kuldmärgid omistati ka parima mittealkohoolse joogi eest Pai smuuti vaarika-peedi-mustasõstra maitsega 5-viljamahlale Orklalt ning parima alkohoolse joogi eest Liviko Crafter's Aromatic Flower Ginile.

Konkursi peavõidu välja teeninud külmsuitsu klaarsäga viilud õlis pärjati märtsis ka Eesti Parim Kalatoode 2018 hõbemärgiga. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul üllatas hindamiskomisjoni liikmeid ennekõike haruldase kala erakordselt hõrk maitse ning asjaolu, et M.V.Wool on selle tootega toonud Eesti poelettidele täiesti uue kalaliigi.

„Klaarsäga on väga haruldane kala – tegu on Hollandi kalakasvatusest pärineva angersäga ja vundu ristamisel aretatud liigiga, mida ei esine looduses. Seda meeldiva maitsega luuvaba kala sobib nautida nii võileivakatte kui ka eraldiseisva hõrgu eelroana ning kindlasti peaksid seda kala proovima need tarbijad, kes on tavaliselt valge kala kõrvalmaitse hirmust ära põlanud,“ kinnitas Potisepp.

Potisepa sõnul tuleb ka sel aastal tõdeda, et konkurents parima toiduaine tiitlile on muutunud üha tihedamaks. „Võitja edestab konkurente mitte üksikute punktide, vaid lausa kümnendikpunktidega – seetõttu julgustan kõiki tarbijaid otsima kauplustest Eesti Parima Toiduaine konkursi kuld- ja hõbemärkide ning väikeettevõtete võidumärkidega tooteid. Igaühega neist on kuldaväärt maitseelamus garanteeritud,“ kinnitas Potisepp.

Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2018 kuldmärgi pälvis Pai vaarika-peedi-mustasõstra smuuti, mis saab kogu oma magusa maitse puuviljades, marjades ja köögiviljades sisalduvatest suhkrutest.

Eesti Parim Alkohoolne Jook 2018 kuldmärgiga tunnustati Liviko Crafter’s Aromatic Flower Gini, mis paistab silma erilise vaskse värviga ning mis klassikalises tooniku-kokteilis värvub maagiliselt heleroosaks.

Eesti Parim Toiduaine 2018 võidutooted:

Kuldmärgid:

Eesti Parim Toiduaine 2018 – M.V.Wool AS Külmsuitsu klaarsäga viilud õlisEesti Parim Mittealkohoolne Jook 2018 - Orkla Eesti AS Pai smuuti vaarika-peedi-mustasõstra maitsega 5-viljamahlEesti Parim Alkohoolne Jook 2018 – Liviko AS Crafter's Aromatic Flower Gin

Hõbemärgid:

Eesti Parim Lihatoode 2018 – Atria Eesti AS Maks & Moorits Ratatouille’ täidisega lihapihvidEesti Parim Kalatoode 2018 – M.V.Wool AS Külmsuitsu klaarsäga viilud õlisEesti Parim Toit Lastele 2018 – Salvest AS Põnn Ökoloogiline puuviljasmuuti 6+Eesti Parim Köögiviljatoode 2018 – Salvest AS Smushie mango-apelsini-datli supersmuutiEesti Parim Magustoit 2018 - Premia Tallinna Külmhoone Premia Eesti Vabariik 100 koorejäätisEesti Parim Kuivsnäkk 2018 - Balsnack International Holding AS Ossi sinepimaitselised seakamarakrõpsudEesti Parim Valmistoit 2018 - Kulinaaria OÜ Selveri Köögi kikerherne-suvikõrvitsasalatEesti Parim Kaste 2018 - Valio Eesti Alma Kreeka DIP! kaste küüslaugu ja oliiviõligaEesti Parim Piimatoode 2018 - Farmi Piimatööstus AS AB joogiskyrEesti Parim Pagaritoode 2018 - Eesti Pagar AS Peedi-porgandi-pastinaagi-pihlaka Pehmik täistera palaleivakeEesti Parim Kondiitritoode 2018 – Mattias Cafe OÜ Gustavi Lavendli Cr?me Br?lee

Väikeettevõtete võidutooted:

Parim Toiduaine Lääne-Eesti väikeettevõttelt – Vigala Piimatööstus OÜ SAY Cheese Cheddar juustukrõpsudParim Toiduaine Lääne-Eesti väikeettevõttelt - Kalakasvatajate Ühistu Ecofarm Farmare forellifilee karulauguvõigaParim Toiduaine Lõuna-Eesti väikeettevõttelt - Andre Juustufarm OÜ Andre Grand OldParim Jook Lõuna-Eesti väikeettevõttelt – Siidrikoda OÜ MimikriParim Toiduaine Põhja-Eesti väikeettevõttelt – Gurmeeklubi OÜ Maroko Punase läätse dippParim Jook Põhja-Eesti väikeettevõttelt - Nudist Peenjoogivabrik OÜ RabarbraParim Toiduaine Virumaa väikeettevõttelt – RemedyWay OÜ Täkumetsa Mahe kanepikrõpsParim Jook Virumaa väikeettevõttelt – Moe OÜ J.J.Kurberg Rukis

Eriauhinnad:

Parim Eesti Vabariigi 100. juubeli eritoode – Premia Eesti Vabariik 100 koorejäätisRahva Lemmik – Kalevi Maiuspala tume šokolaad täidisegaMeedia Lemmik – Farmi Piimatööstus AS Joogiskyr ABKaupmeeste Lemmik - Salvest Põnn Ökoloogiline puuviljasmuuti 6+Tallinna Ettevõtlusameti eriauhind – Puljong OÜ Foodstudio Punase veini kaste

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070