Autor: Kaubandus.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiine Keskuse uuenduskuurist pool on valmis

Juuni alguses valmib Kristiine Keskuse ehituse esimene etapp – avatakse uuenenud aatrium, meelelahutuskeskus O’Learys ja Reservedi Eesti suurim kauplus. Järgmiste sammudena läbivad värskenduskuuri koridorid ja väiksemad rendipinnad ning vahetatakse välja kogu keskuse valgustus.

Kristiine Keskuse uuenenud aatrium muutub senisest oluliselt valgusküllasemaks ja avaramaks ning sobib hästi suuremate ürituste korraldamiseks. Aatriumi läheduses avavad uksed ka Kristiine Keskuse suurimad rentnikud – 1. juunil rahvusvaheliselt tuntud spordirestoran ja meelelahutuskeskus O’Learys ning juuni keskpaigas läbi kahe korruse ning oma eskalaatorite ja liftidega Reservedi rõivakauplus.

“Kristiine varasem itaalia stiilis interjöör muutub ning asendub põhjamaiselt trendika skandinaavialiku sisekujunduse ja värvilahendustega. Ümberehitustööde käigus ei suurene Kristiine Keskuse pindala, vaid kaubanduspind muudetakse senisest kvaliteetsemaks. Samuti soovime uuendamise käigus muutuda rohkem keskkonnasõbralikumaks, ühe sellise sammuna võtame kasutusele LED-põhised valguslahendused,” sõnas Kristiine Keskust haldava Cityconi ehitusjuht Kristo Sepp.

LED-valgustused võetakse kasutusele kogu keskuse ulatuses, mille tulemusel väheneb olulisel määral keskuse energiakulu. Teise olulise muutusena vahetatakse keskuse peasissepääsu läheduses asuvad travelaatorid välja tavaliste eskalaatorite vastu, mis muudab kogu H&M’i ees oleva ala oluliselt avaramaks. Travelaatorite väljavahetamisega saab suurema pindala ka esimesel ja teisel korrusel paiknev H&M’i kauplus.

Järk-järgult läbivad värskenduskuuri keskuse koridorid, kus vahetatakse välja suur osa põrandaplaatidest, remonditakse seinu ning uuendatakse väiksemaid rendipindasid. Koridoride plaatimistööd on planeeritud öötundidele või toimuvad osade kaupa ega häiri poodlemist keskuse lahtiolekuaegadel.

“Oleme planeerinud kõik ehitustööd selliselt, et säiliks keskuse tavapärane toimimine ning klient saaks võimalikult vabalt ja mõnusalt keskuses aega veeta. Loomulikult on siin-seal kuulda ehitusega paratamatult kaasnevaid helisid ja kopsimist, mille eest juba etteruttavalt vabandame,” lisas Sepp.

Kristiine Keskuse teise etapi ehitustööd valmivad augustis.

Enam kui 160 kaubanduspinda koondava Kristiine kaubanduskeskuse neto-kaubanduspind ulatub 43 700 ruutmeetrini. Aastas külastab Kristiine keskust 7,1 miljonit inimest.

1999. aastal ehitatud Kristiine Keskus laienes 2010. aastal rohkem kui 12 000 ruutmeetri võrra. 2011. aastal ostis Põhjamaade juhtiv kaubanduskinnisvara arendaja Citycon Kristiine Keskuse Pro Kapitalilt 105 miljoni euro eest. Viimati uuendas Citycon Kristiine Keskust 2013. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757