Autor: Kaubandus.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keeleinspektsioon teostas kauplustes kontrolli

Pilt on illustreeriv
Foto: Raul Mee
Sellel nädalal külastas Keeleinspektsioon hotelle ja kauplusi ning tõi eeskujuks Selveris töötava iraanlasest kassapidaja, kellel oli sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam.

Keeleinspektsioon jätkab hotellide avaliku teabe kontrolliga. Sel nädalal kontrolliti kolme Tallinnas asuvat hotelli, kõigis leidis keeleametnik keeleseaduse nõuete rikkumisi ning hotellidele saadetakse märgukiri.

Jätkus Maxima Eesti OÜ Smuuli Maxima XX töötajate eesti keele oskuse kontroll. Kolmest uuest töötajast kaks peavad sooritama eesti keele eksami. Varasem Keeleinspektsiooni ettekirjutus oli 10-l, kõigi ettekirjutuse tähtaega pikendati, kolmele töötajale tehti sunniraha hoiatus.

Kontrolliti AS Selver Järve Selveri kaupluse töötajate eesti keele oskust. Järve Selveris on 154 töötajat, eesti keele eksami peavad sooritama 8 ja kahele töötajale tehti ettekirjutus täiendada eesti keele oskust. Positiivne näide Järve Selveris oli iraanlasest kassapidaja, kellel on sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam. Kaupluse juht jälgib, et keeleoskuseta töötajad ei ole müügisaalis, vaid teevad selliseid töid, kus klientidega pole vaja suhelda.

AS OG Elektra Kari tänaval asuva Grossi poe ühel töötajal pikendati ettekirjutuse tähtaega, ühtlasi tehti hoiatus selle kohta, kui ettekirjutus on tähtpäevaks täitmata, on Keeleinspektsioonil õigus töötaja suhtes rakendada sunniraha.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757