Autor: Kaubandus.ee • 11. mai 2018

Keeleinspektsioon teostas kauplustes kontrolli

Pilt on illustreeriv
Autor: Raul Mee

Sellel nädalal külastas Keeleinspektsioon hotelle ja kauplusi ning tõi eeskujuks Selveris töötava iraanlasest kassapidaja, kellel oli sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam.

Keeleinspektsioon jätkab hotellide avaliku teabe kontrolliga. Sel nädalal kontrolliti kolme Tallinnas asuvat hotelli, kõigis leidis keeleametnik keeleseaduse nõuete rikkumisi ning hotellidele saadetakse märgukiri.

Jätkus Maxima Eesti OÜ Smuuli Maxima XX töötajate eesti keele oskuse kontroll. Kolmest uuest töötajast kaks peavad sooritama eesti keele eksami. Varasem Keeleinspektsiooni ettekirjutus oli 10-l, kõigi ettekirjutuse tähtaega pikendati, kolmele töötajale tehti sunniraha hoiatus.

Kontrolliti AS Selver Järve Selveri kaupluse töötajate eesti keele oskust. Järve Selveris on 154 töötajat, eesti keele eksami peavad sooritama 8 ja kahele töötajale tehti ettekirjutus täiendada eesti keele oskust. Positiivne näide Järve Selveris oli iraanlasest kassapidaja, kellel on sooritatud ametikohal nõutav B1-taseme eesti keele eksam. Kaupluse juht jälgib, et keeleoskuseta töötajad ei ole müügisaalis, vaid teevad selliseid töid, kus klientidega pole vaja suhelda.

AS OG Elektra Kari tänaval asuva Grossi poe ühel töötajal pikendati ettekirjutuse tähtaega, ühtlasi tehti hoiatus selle kohta, kui ettekirjutus on tähtpäevaks täitmata, on Keeleinspektsioonil õigus töötaja suhtes rakendada sunniraha.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700