Autor: Kaubandus.ee • 27. august 2018

R-kiosk pakub kolme lahendust töökäte puuduse lahenduseks

Töökäte puuduse lahendusena näeb R-kiosk nii töölepingu seaduse muutust, väikeettevõtjate maksusoodustusi kui ka välistööjõu piirangute leevendamist.
Tiia Ilves
Foto: R-kiosk

„Kui oleme endale ketina seadnud eesmärgiks, et kasvame, siis see tähendab, et peame ka töötajate arvult kasvama, aga kuhu kasvada, kui inimesi lihtsalt ei ole,“ rääkis R-Kioski personalijuht Piret Aess Postimehele ning lisas, et teenindus ja jaekaubandus ei saa endale töötajaid valida.

R-kioski Eesti juhid on kriitilised riigi suhtes, kes ei ole järjest süvenevale tööjõukriisile veel kuidagi reageerinud. Pole esitatud ühtegi ideed, mis aitaks tööandjatel praeguses tööjõukriisis hakkama saada.

R-kioski tegevjuhi Tiia Ilvese sõnul on ettevõtja, kes pakub kas iseendale või endale ja veel neljale inimesele tööd, riigi jaoks kuldaväärt. „Need inimesed ei oota sotsiaalabi ega koorma kuidagi riiklikke süsteeme, samas on maksusüsteem sama karm kui suurettevõtjatele, töölepingu seadus on paindumatu,“ rääkis ta.

R-kioski personalijuht Piret Aess näeb just kaubanduses ühe lahendusena paljukirutud välistööjõudu. „Oleme võõrtööjõust päris palju rääkinud, kõik on selle suhtes väga kriitilised, personaliinimesed aga saavad juba ammu aru, et me ei saa ilma nendeta,“ lausus ta.

Loe pikemalt Postimehest.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700