Autor: Kaubandus.ee • 31. august 2018

Uuring: kõige usinamalt koguvad sääste pensioniealised

Kõige kohusetundlikumalt koguvad sääste pensioniealised, kellest enam kui pooltel on kõrvale pandud vähemalt kolme kuu elamisraha, näitab BestCrediti suur laenukäitumise uuring.

"Kiir- ja tarbimislaenusid kasutatakse peamiselt ootamatute olukordade lahendamiseks, ja see selgitab, miks üle 65 aastased võtavad selliseid laenusid väga harva - neil on ootamatuste puhuks varu olemas," selgitas BestCrediti juhataja August Käära.

Vähemalt kolme kuu elamisraha on kõrvale pannud 37% eestimaalastest, kuid 65-aastaste ja vanemate seas on samasugune varu 59% inimestest.

Kuigi eakate inimeste sissetulekud kipuvad olema väiksemad, planeerivad nad Käära kinnitusel oma kulutusi hoolikalt. "Eakad inimesed teevad harva emotsioonioste, ligi pooled neist peavad igakuiselt pere-eelarvet ja kokkuvõttes satuvad nad ka makseraskustesse väga harva," märkis Käära.

Üle poole 65-aastastest ja vanematest kiir- või tarbimislaenu kasutajatest võttis selle mujalt kui pangast, eelistades kas alternatiivset krediidiettevõtet või kauplustes pakutavaid järelmaksuvõimalusi.

BestCrediti laenukäitumise uuring analüüsis 1000 eestimaalase laenukäitumist, sealhulgas mujalt kui pangast võetud laenude kasutamist. BestCredit OÜ on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte, kes pakub ettevõtetele ja eraisikutele finantseerimistooteid 2012. aastast.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700