Autor: Kaubandus.ee • 20. september 2018

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS hakkas tootma jõupaberist ostukotte

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) käivitas Kehras uue tootmisliini, kus valmistab jõupaberist ostukotte jaekaubandus-, toitlustus- ja teistele ettevõtetele. Jätkusuutlike pakkimislahenduste pakkumisel tugineb Horizon oma pikaajalisele kogemusele juhtiva jõupaberitootjana, teatas ettevõte.
Foto: Patrik Tamm

„Paberist ostukottide tootmise käivitasime seetõttu, et nõudlus kestlike pakkimislahenduste järele kasvab ning saame tootmises kasutada Horizonis valmistatud jõupaberit,“ ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse esimees Bashyam Krishnan. „Paberkottidega annab Horizon oma panuse keskkonnahoidu, edendades taaskasutatavate, biolagunevate ja komposteeritavate ostukottide kasutamist. Need eriti tugevad kotid on hea alternatiiv kaubandus- ja muudele ettevõtetele, kuna järk-järgult piiratakse plastikkottide kasutamist.“

Ostukotid on tehtud Horizonis valminud jõupaberist, millel on lubatud kokkupuude toiduainetega. Paberist ostukotte saab teha soovitud kujundusega, kõrglahutusega fleksograafilise trükiga kaheksas eri värvis.

Paberkottide liini aastane tootmisvõimsus ulatub 15 miljoni kotini. Horizoni täielikult integreeritud paberist ostukottide tootmisliin on ainus Balti riikides ning ettevõte näeb Balti ja Põhjamaade piirkonda peamise sihtturuna.

Horizoni tootmiskompleksis paikneva uue tootmisliini tarnisid Euroopa juhtivad sisseseade valmistajad. Investeering on osa Horizoni aastate 2017-2018 ligi 25 miljoni eurosest keskkonnahoiule suunatud investeerimisprogrammist.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700