Autor: Kaubandus.ee • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS hakkas tootma jõupaberist ostukotte

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) käivitas Kehras uue tootmisliini, kus valmistab jõupaberist ostukotte jaekaubandus-, toitlustus- ja teistele ettevõtetele. Jätkusuutlike pakkimislahenduste pakkumisel tugineb Horizon oma pikaajalisele kogemusele juhtiva jõupaberitootjana, teatas ettevõte.
Foto: Patrik Tamm

„Paberist ostukottide tootmise käivitasime seetõttu, et nõudlus kestlike pakkimislahenduste järele kasvab ning saame tootmises kasutada Horizonis valmistatud jõupaberit,“ ütles Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse esimees Bashyam Krishnan. „Paberkottidega annab Horizon oma panuse keskkonnahoidu, edendades taaskasutatavate, biolagunevate ja komposteeritavate ostukottide kasutamist. Need eriti tugevad kotid on hea alternatiiv kaubandus- ja muudele ettevõtetele, kuna järk-järgult piiratakse plastikkottide kasutamist.“

Ostukotid on tehtud Horizonis valminud jõupaberist, millel on lubatud kokkupuude toiduainetega. Paberist ostukotte saab teha soovitud kujundusega, kõrglahutusega fleksograafilise trükiga kaheksas eri värvis.

Paberkottide liini aastane tootmisvõimsus ulatub 15 miljoni kotini. Horizoni täielikult integreeritud paberist ostukottide tootmisliin on ainus Balti riikides ning ettevõte näeb Balti ja Põhjamaade piirkonda peamise sihtturuna.

Horizoni tootmiskompleksis paikneva uue tootmisliini tarnisid Euroopa juhtivad sisseseade valmistajad. Investeering on osa Horizoni aastate 2017-2018 ligi 25 miljoni eurosest keskkonnahoiule suunatud investeerimisprogrammist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757