Autor: Kaubandus.ee • 2. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko alustab eksporti Hispaaniasse

AS Liviko sõlmis ekspordilepingu Hispaania distribuutori ja veinitootja Sogas Mascaró’ga. Euroopa suurimale džinniturule Hispaaniasse eksporditakse nii Crafter’s London Dry džinni, Crafter’s Aromatic Flower džinni kui ka Vana Tallinna likööre.
Foto: Andras Kralla

„Crafter’si džinnid ja Vana Tallinna liköörid jätsid Hispaania ekspordipartnerile sügava mulje ühel rahvusvahelisel messil. Kuna nende huvi oli suur, siis jõudsime lepingu sõlmimise ja esimese partii Hispaaniasse saatmiseni tõeliselt kiiresti. Hispaaniat kui Euroopa suurimat džinniturgu iseloomustab tihe konkurents ja nõudlik tarbija. Teades Hispaania turu suurt potentsiaali, on sinna jõudmine meie jaoks märgilise tähendusega,“ ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

„Hispaanias on džinn alkohoolsetest jookidest üks populaarsemaid. Oleme veendunud, et super-premium kategooriasse kuuluvatel Crafter’si käsitöödžinnidel on Hispaanias suur läbiöögivõime. Meie eksperdid hindavad kõrgelt antud džinni maitset ja kvaliteeti. Usume, et värvimuutva efektiga džinn tekitab samuti meie turul elevust,“ ütles Sogas Mascaró juhataja Pedro Freixas Cointreau.

Kalvi sõnul on Sogas Mascaról pikaaegsed kogemused ka puhkusepiirkondade teenindamisel ning oma valikusse turiste kõnetavate brändide leidmisel üle Euroopa. "Vana Tallinn jõuabki eelkõige just puhkusepiirkondadesse, näiteks Costa de Soli, Mallorcale, Ibizale ja Kanaaridele,“ ütles ta.

„Liviko prioriteet on jätkuvalt eksport, nii mahtude kasvatamine kui ka uutele turgudele jõudmine. See kõik aga ei oleks võimalik ilma kõrgetasemelise tootearenduseta,“ ütles Janek Kalvi.

Liviko alustas Crafters’ London Dry džinni valmistamist 2016. aastal ja Crafter’s Aromatic Flower džinni tootmist 2017. aastal. Legendaarse Vana Tallinna tootmist alustati 1962. aastal. Crafter’si džinne eksporditakse 25 riiki, Vana Tallinna 26 riiki, kokku ekspordib Liviko oma tooteid 32 riiki Euroopas, Aasias ja Põhja-Ameerikas.

Pereettevõte Sogas Mascaró on 1910. aastal asutatud veinitootja, kes toodab nii kvaliteetveine kui ka vahuveine. Peale selle esindab Sogas Mascaró maaletoojana Hispaanias mitmeid tuntud kvaliteetalkoholi brände, keskendudes Hispaaniale tervikuna ja puhkusepiirkondadele eraldi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757