Autor: Kaubandus.ee • 30. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: tuleb investeerida rohkem nutikasse tehnoloogiasse

Maxima Eesti tegevdirektori kt Marko Põder on veendunud, et kaubanduse puhul on ainuõige suund suurendada investeeringuid nutikatesse tehnoloogilistesse lahendustesse.

„Töö tegemine on meie valdkonnas muutunud varasemaga võrreldes oluliselt lihtsamaks ja siin on suur roll kanda tehnoloogial, mis on viimaste aastatega teinud metsiku võidukäigu,“ rääkis Põder. Ta tõi näite, et oluliselt kergem on kauba vastuvõtt, mis aastaid tagasi eeldas omajagu saatelehti, kuid täna on suuremas osas tegevusi virtuaalsed - mõne hiireklõpsuga on kaup vastavas süsteemis vastu võetud.

Põdra sõnul ei pea kolleegid kaupluses vaevama pead kauba tellimisega, selle teeb ära samuti virtuaalne abimees. „Laias laastus saame rääkida, et meil on 90% tegevustest tänu tehnoloogia arengule automatiseeritud,“ ütles ta.

„Kindlasti on automatiseeritus tulevikukaubanduse alustala ja astume samme, et jõuda 100%ni. Tehnoloogia toob meile omakorda võidu olulistes ressurssides nagu aeg ja raha,“ rääkis Põder.

9 miljoni eurone investeering uutesse kauplustesse

Maxima investeerib käesoleval aastal veel kolme uude kauplusesse. Kaks nendest on supermarketid ja üks kodukauplus. Kodukauplus avatakse Tallinnas Pärnu maanteel, supermarketid Sillamäel Pavlovi tänaval ja Tartus Kalda teel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757