Autor: Kaubandus.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuuring: Hesburger on kõrgeima spontaanse tuntusega kiirtoidubränd Eestis

Socio Uuringukeskuse koostatud värskest kiirtoiduturu ülevaatest selgub, et kõige suurema spontaanse tuntusega kiirtoidubrändiks on Eestis kasvanud Hesburger (83%), järgnevad McDonalds (81%) ja Subway (23%).

Uuring viidi samaaegselt läbi ka Lätis ja Leedus, kus on Hesburgeri tuntus vastavalt 69% ja 53%.

Hesburgerit eristab teistest teenusepakkujatest suur restoranide arv üle riigi ning mobiiliäpi olemasolu, eelmise aastaga võrreldes on mobiiliäpi kasutajate arv kasvanud 9% ja seda on alla laetud 100 000 korda.

Kiirtoidukoha valimisel on uuringu kohaselt tarbijate jaoks peamisteks kriteeriumiteks toidu maitsvus, toiduainete kvaliteet ja nende käitlemise turvalisus, hind, klientidest hoolimine ja ettevõtte üldine usaldusväärsus.

Uuringu tellija, Hesburgeri arendusjuhi Ieva Salmela sõnul on uuringutulemused väga positiivsed, sest just sel suunal iga päev töötatakse, et olla klientidele lähedal ning pakkuda maitsevat kiiret einet. Hesburgeril on täna Eestis 46 restorani ja kohe on oodata uue restorani avamist Paides.

Uuringus käsitleti erinevaid kiirtoidubrände: McDonald´s, Hesburger, Circle K, Peetri Pizza, Pappa Pizza, R-kiosk, Subway, Sirius, Fasters, Burger King ja Chopsticks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757