Autor: Kaubandus.ee • 22. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Datafox rajas kaubanduskeskusesse T1 uue põlvkonna võrgulahenduse

IT-firma Datafox rajas hiljuti avatud kaubanduskeskusesse T1 Mall of Tallinn uue põlvkonna võrgulahenduse, mille kaudu juhitakse muuhulgas ka kogu maja valgustust, helindust, infoekraane, majajuhte, parkimist ja muid teenuseid.
T1 Mall of Tallinn. T1 kaubamaja. Kaubandus. Ehitus.
Foto: Liis Treimann

Datafoxi rajatud võrgu kaudu kontrollitakse 55 000-ruutmeetrises kaubanduskeskuses sisevalgustust, maja fassaadi kaunistavaid LED-ribasid, külastajate loendureid, infoekraane, majajuhte, helindust ning tulevikus ka parkimist. Lisaks hõlmab uus lahendus eraldi WiFi võrke kaubandus- ja meelelahutuskeskuse külastajatele, avatud kontoris töötajatele ning otseülekannetele majas toimuvatelt sündmustelt.

Datafoxi küberturbe- ja võrgulahenduste müügijuhi Raido Vahi sõnul oli Eesti uusimasse kaubandus- ja meelelahutuskeskusesse võrgulahenduse rajamine märkimisväärne väljakutse. “Meie töö oli nii võrgulahenduse planeerimine, seadmete tarnimine kui ka kogu võrgu häälestamine, kuid niivõrd suur arendusprojekt nõudis esialgu kavandatu muutmist töö käigus,” rääkis ta. “Kuna uue põlvkonna võrgu kaudu toimivad mitmed kaubanduskeskuse jaoks kriitilised süsteemid nagu valgustus, infoekraanid, majajuhid ja parkimine, oli meie töö teha võrgulahendus võimalikult turvaline ja töökindel, et see toimiks 24 tundi ööpäevas, 7 päeva nädalas ja 365 päeva aastas. Üldpõhimõttena peavad praktiliselt kõik seadmed olema võrgu kaudu ligipääsetavad, et tuvastada kaughaldusega võimalikud probleemid mõne teenuse toimimisel ning need võimalusel ka distantsilt kõrvaldada.”

Vahi kinnitusel pole uue põlvkonna võrgulahendused kaubanduskeskustes ammu üksnes internetiühenduse pakkumiseks, vaid need peavad võimaldama mistahes tehniliste lahenduste toimimist. “Kaubanduskeskuses T1 Mall of Tallinn ellu viidud loendurite, valgustuse, majajuhtide, infoekraanide ja parkimise juhtimine on vaid osa kaasaegsete võrguplatvormide võimalustest,” selgitas Datafoxi müügijuht. “Tulevikus võib võrk olla abiks ka kaubanduskeskuse planeerimisel, analüüsides inimeste liikumismustrit hoones ning ennetades võimalikke kitsaskohti, miks külastajad üht või teist rendipinda üles ei leia.”

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700