Autor: Kaubandus.ee • 21. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD pakiautomaatide võrgustik laieneb ligi poole võrra

Transpordi- ja logistikaettevõte DPD suurendab käesoleval aastal oma pakiautomaatide arvu Eestis ligi poole võrra, aastaga lisandub 32 pakiautomaati, misjärel on ettevõttel 114 pakiautomaati ning 40 pakipoodi.

„Kui eelmisel aastal lisandunud 50 pakiautomaadi paigaldamisega jõudsime lõpule novembris, siis selle aasta esimesi uusi pakiautomaate saame paigaldama hakata ilmselt juba mais ning asukohtade osas lähtume ikka sellest, kus vajadus on kõige suurem ja milline on olnud klientide tagasiside,“ selgitas DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss. „Kindlasti lisame laienemisega oma võrgustikku mitmeid uusi väiksemaid asulaid ning tihendame ka oma kohalolu suuremates linnades.“

Uusi automaate paigaldatakse juurde ka Lätis ja Leedus, kus DPD võrgustik täieneb kokku 65 pakiautomaadi võrra. Kogu Baltikumis olevate DPD pakiautomaatide arv tõuseb sellega ligi 300 masinani ning koos DPD Pickup võrgustikuga liitunud pakipoodide ja Cleveroni pakirobotitega on DPD Pickup punkte siis Baltikumis kokku ligi 500.

DPD pakiautomaatide tootjaks on varasem Austria koostööpartner, kellega ühiselt on pakiautomaate ka pidevalt edasi arendatud. Näiteks viimase uuendustega muudeti kappide paigutust ning kapiuste arvu, lisati peakonsoolile riiul, kuhu saab toimingute ajal mugavalt oma pakke toetada, muutus kaardimakseterminali kaldenurk ning tehti muidki pisitäiendusi, et muuta automaate mugavamaks ning efektiivsemaks nii klientidele kui ka kulleritele.

DPD grupi tellitud viimase uuringu järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (45%küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati 42% e-ostlejatest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757