Autor: Kaubandus.ee • 11. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avatakse T1 Mall of Tallinna katusel vaaterattas

Neljapäeva kell 12 avatakse kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinna katusel kõigile huvilistele Super Skypargi vaateratas Skywheel of Tallinn, mis viib inimesed 120 meetri kõrgusele merepinnast uue nurga alt pealinna panoraami nautima.
Foto: Artur Ivlijev

T1 Mall of Tallinn on esimene keskus Euroopas, mis on paigutanud maamärgina oma katusele vaateratta. Ka maailmas on teada vaid viis sarnast keskust ning needki asuvad kõik Aasias.

T1 Mall of Tallinna juhi ja keskuse arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul saab vaateratta avamisega lõplikult täidetud aastatetagune hulluna tundunud unistus siduda kaubandus ja meelelahutus üheks tervikuks nii nagu seda kunagi varem Eestis ega mujal Euroopas ei ole tehtud. “Meid ei võetud väga tõsiselt, kui me selle plaaniga kunagi välja tulime. Veel viimase ajani arvati, et tegelikult seda vaateratast ju ei tule. Nüüd on ta aga kohal, ta on erakordne ja kordumatu, ta sõidab ja kaunistab Tallinna siluetti. Avalikkuse ootamatult suur ja positiivne huvi juba enne vaateratta avamist näitavad, et julgeid otsuseid osatakse hinnata ja tunnustada,” lausus Remmelkoor.

Foto: Artur Ivlijev

Super Skyparki meelelahutuskeskuse operaatorfirma juht Alar Kajari lisas, et vaateratas ei ole kindlasti magnet ainult uuele keskusele, vaid see on maamärk kogu Tallinna ja laiemalt Eesti turismi elavdamiseks. “Me usume, et nii vaaterattas kui Super Skypargi meelelahutuskeskus on meie pealinna jaoks uus ja eriline atraktsioon, mis toob siia rohkelt uusi väliskülalisi ja ennekõike perekondi, kes soovivad seetõttu Eestisse ka kauemaks jääda,” lausus Kajari.

Skywheel of Tallinn

120 m merepinnast

27 gondlit (sh 1 punane VIP gondel)

Ühte gondlisse mahub 6 inimest (VIP gondlisse 4)

Vaateratta sõidu pikkus on 12 minutit

Pilet 10 eurot

Super Skypargi vaateratas valmis eritellimusena Hollandi pereettevõttes Mondial Rides’i. Üle 100 aasta tegutsenud ettevõte alustas sadamakraanade ehitamisega, kuid viimased 30 aastat on ta keskendunud vaaterataste tootmisele. Mondiali konstrueeritud kuulsaima vaaterattaga saab sõita Pariisis Concorde’i väljakul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757