Autor: Kaubandus.ee • 7. juuni 2019

Eestis kasvas mais uute sõiduautode müük 9,1%

Eestis müüdi mais 2801 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta maikuu tulemuse 9,1%.
Foto: MARKO SAARM/SAKALA

Tänavu esimestel kuudel teatud põhjustel toimunud langus uute sõiduautode turul on paaril viimasel kuul vahetunud korraliku tõusu vastu. Viie kuu kokkuvõttes on tänavu Eestis müüdud 11 509 uut sõiduautot, mis jääb möödunud aastal samal perioodil näidatud tulemusele alla vaid 1 protsendiga.

Segmentidest on jätkuvalt populaarseimad keskmised maasturid, milliste osakaal mais oli 27,3%, ja kaugele ei jää maha ka väiksemad keskklassi autod 25,6 protsendiga. Hübriidautosid müüdi 275 ja elektriautosid 1.

Markide edetabeli tipus on jätkuvalt Toyota 501 autoga, järgnesid Škoda ja Peugeot, vastavalt 337 ja 274 müüdud sõiduautoga. Mudelitest olid populaarseimad kaks Toyota mudelit, RAV4 ja Corolla, vastavalt 185 ja 149 autoga. Kolmandaks enim läks kaubaks Peugeot 3008, milliseid müüdi 146.

Tarbesõidukite turul toimus maikuus 5,2% langus ja nende müük püsib miinuspoolel ka viie kuu kokkuvõttes. Markidest oli maikuus edukaim 124 sõidukiga Scania ja seda tänu müügitulemustele busside ja veokite segmendis. Järgnesid kaubikute segmendi liidrid Peugeot ja Citroen, milliseid müüdi vastavalt 90 ja77.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070