Autor: Äripäev • 3. juuli 2019

Kiirelt kasvav Tartu kütusemüüja plaanib laiendada

Kütuse hulgi- ja jaemüüja Tartu Terminal suurendas eelmisel aastal müügitulu rohkem kui poole võrra ja plaanib tänavu oma tanklaketti laiendada.
Kiiresti kasvavale Tartu Terminalile kuulub praeguseks üle Eesti 14 teenindusjaama.
Foto: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

Tartu Terminali müügitulu suurenes 2018. aastal 55 protsenti, 132,4 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum kasvas aastaga 57 protsenti, ületades 900 000 euro piiri, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest.

Lõviosa ehk 107 miljonit eurot müügitulust moodustas mootorikütuste hulgimüük, mis suurenes aastaga 67 protsenti. Jõudsalt kasvas ka jaemüük, mis suurenes aastaga 22 protsenti, 20 miljoni euroni.

Ettevõtte töötajate arv on viimase nelja aastaga kasvanud 32 inimeselt 120ni, mistõttu on märgatavalt suurenenud ka tööjõukulu. Mullu kulus Tartu Terminalil tööjõu peale kokku üle 2 miljoni euro.

Tanklate arv kasvab kiiresti

2018. aastal investeeris ettevõte kontserni kuuluvate teenindusjaamade, mahutipargi, masinate-seadmete renoveerimiseks, laiendamiseks ja töökindluse, tööohutuse tagamiseks ligi 800 000 eurot.

Investeeringute hulka kuulusid ka tanklate kruntide ostud, tsisternauto, kaubikud ja väljarentimiseks järelhaagised. Samuti tõi Tartu ettevõte välja IT-arendused, mis seotud iseteeninduskeskkonnaga.

Kui eelmisel aastal avas Tartu Terminal kolm uut teenindusjaama Tartus ja Savernas ning mitu diislipunkti, siis ainuüksi tänavu on esimese poolaastaga lisandunud veel neli teenindusjaama. Praegu on ettevõttel üle Eesti kokku 14 teenindusjaama.

Plaan sihtida jaeturgu

Käesoleva aasta põhieesmärgiks vedelkütuste jaeturul on Tartu ettevõte seadnud teenindusjaamade võrgustiku laiendamise üle Eesti.

Vedelkütuste hulgiturul on Tartu Terminal eesmärgid turuosa ja logistilise efektiivsuse "jõuline kasvatamine". Kärkna vedelkütuseterminalis on eesmärk rotatsioonikiiruse kasvatamine ja efektiivsem planeerimine suurenenud laomahu hoiustamiseks ning käitlemiseks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757