Autor: Äripäev • 29. juuli 2019

Solaris paisutas kasumit

Tallinna kesklinnas asuv kaubanduskeskus Solaris teenis eelmisel aastal 8,32 miljoni eurose käibe juures 5,93 miljonit eurot tegevuskasumit.
Eesti tantsija Mari Mägi kõnnib Solaris keskuse seina mööda alla.
Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Aasta varasemaga võrreldes kasvas ettevõtte müügitulu 3,90% ja tegevuskasumi rentaablus oli 71,30% (aastaga kasvas 39,08 protsendipunkti). 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 8,01 miljonit ja tegevuskasum 2,58 miljonit eurot.

Solaris Keskus ASi rentnikeks on kontserdimaja, kinod, spordiklubi, mitmeid kohvikud ja restoranid, parkla, supermarket, bürood ning erinevad kauplused. Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et erinevate rentnike kombinatsioon teeb Solarisest kõige mitmekülgsema keskuse Eestis. "Uute potentsiaalsete rentnike soov Solaris keskuses pinda rentida ja praeguste rentnike huvi lepingut pikendada näitab selgelt, et maja populaarsus pole aastatega vähenenud," seisab aruandes.

Ettevõtte omanik on Solaris Holding B.V. VRE, tegikuks kasusaajaks on märgitud ettevõtja Emil Ingemar Haraldsson. Ettevõtte juhtkonnas on Jaanus-Janek Juss ja Karl-Rauno Miljand.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070