Autor: Kaubandus.ee • 14. august 2019

Pakendikeskus: huvi keskkonnasõbralike pakkematerjalide vastu kasvab

Eesti tarbija eelistab üha enam keskkonnasõbralikke pakkematerjale, selgub Eesti suurimate pakkematerjalide müüjate hulka kuuluva AS Pakendikeskus esimese poolaasta tulemustest.
Pakendikeskuse esindus Tartus

„Ehkki enim kasutatakse endiselt klassikalisi pakkematerjale, eelistab Eesti tarbija järjest rohkem keskkonnasõbralikke alternatiive,“ ütles AS Pakendikeskus nõukogu esimees Lauri Maaring. „See trend väljendub nii Pakendikeskuse jaemüügis kui ka suurte jaekettide tellimustes meile.“

Maaringu sõnul on tarbijatel järjest enam suundumus eelistada pakendite puhul võimalusel kas keskkonnasõbralikke materjale või ühekordse pakendi asemel korduvkasutatavat. „Nii on näiteks jaekaubanduses kasutatava pakkematerjali puhul näha kilekottide osakaalu vähenemist ja nendele paberkottide ning tekstiilkottide eelistamist. Samuti võidavad poolehoidu biolangunevad suhkruroost nõud ja pilliroost joogikõrred,“ lisas Maaring. „Viimasel poolaastal on näiteks Pakendikeskuses kasvanud keskkonnasõbralike lahenduste müügimaht kolmandiku võrra.“

Pakendikeskus avas esmaspäeval, 12. augustil, Tartus ka uue Lõuna-Eesti esinduse, mis on senisest kaks korda suurema pinnaga. „Uus keskus asub aktiivses kaubanduspiirkonnas ja on Lõuna-Eesti elanikele lihtsalt ligipääsetav."

AS Pakendikeskus on Eesti suurimaid pakkematerjalide ja -masinate pakkujaid. Pakendikeskuse müügiesindused asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070