Autor: Kaubandus.ee • 30. september 2019

Augustis suurenes müügitulu enim tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli augustis 651 miljonit eurot, võrreldes eelmise aasta sama kuuga oli kasv püsivhindades 4%, teatab statistikaamet.
Foto: Raul Mee

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 5%. Kõige enam suurenes müügitulu tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes, kus müük kasvas aastaga 9%. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskis, turul, otsemüügil). Mõlemal tegevusalal oli kasv 6%.

Foto: Maarit Eerme

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 4% ja mootorikütuse jaemüügiga tegelevatel ettevõtetel 2%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu augustis 2%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes müügitulu 1%. Aasta 2019 esimese kaheksa kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes 5%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070