Autor: Kaubandus.ee • 4. oktoober 2019

Septembris kasvas uute sõiduautode müük 12,2%

Septembris tegi uute sõiduautode müük Eestis korraliku tõusu ja pööras plusspoolele ka üheksa kuu kokkuvõttes.

Autor: Arno Mikkor

Eestis müüdi septembris 1725 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta septembri müügi 12,2%. Üheksa kuu kokkuvõttes on Eestis müüdud 20618 uut sõiduautot ehk 0,5% rohkem kui möödunud aastal samal perioodil.

Segmentide osakaalu võrdluses eelmiste kuude tendentsidega suuri muudatusi septembris polnud ja jätkuvalt on kaks kõige suurema osakaaluga segmenti keskmised maasturid (27,5%) ja väiksema keskklassi autod (26,6%). Hübriidautosid eelistasid kliendid 198 korral, CNG gaasiautosid müüdi 86 ja elektriautosid 4.

Markidest tõusis septembris liidrikohale Škoda 286 müüdud sõiduautoga ja vaid kahe auto võrra vähem müüdi Toyota mudeleid. Kolmandat-neljandat kohta jagasid Kia ja Volkswagen 153 sõiduautoga. Mudelitest oli edukaim Škoda Octavia 107 autoga, napilt jäid maha kaks Toyota mudelit, Corolla ja RAV4, milliseid läks kaubaks vastavalt 103 ja 100.

Langus jätkus tarbesõidukite turul, kus üheksa kuu kokkuvõttes on müüdud 7,7% vähem sõidukeid kui mullu samal perioodil. Automarkidest oli septembris populaarseim Citroen 101 müüdud sõidukiga ja teisele kohale kerkis Renault 57 sõidukiga. Veokite segmendis oli septembris edukaimad Scania ja Volvo, vastavalt 34 ja 22 veokiga.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700