Autor: Kaubandus.ee • 28. oktoober 2019

Hiltoni hotellikett plaanib avada Tallinnas uue hotelli

Nimekas hotellikett Hilton sõlmis koostöölepingu, et avada Tallinnas juba teine, moodne kolme tärni hotell Hampton by Hilton, mille jaoks ehitatakse uus hoone Tartu maantee 49 asuva kunagise kino Eha ja praeguse kaubanduskeskuse asemele.

Hampton by Hilton on maailma üks tuntuim kõrgema keskklassi hotellibränd, millel on ligi 3000 hotelli 27 riigis üle maailma. Hamptoni külalised on valdavalt keskastmejuhid, ärireisijad, turistid ning lastega pered, kes tähtsustavad hotelli valikul ennekõike selle head asukohta ning mõistlikku hinda. Hotellikett panustab eelkõige mugavusele ja moodsatele disainlahendustele ning lähtub fookuspõhisest kontseptsioonist, pakkudes tavalisest mõneti tagasihoidlikumas mahus teenuseid, meelelahutust ja toitlustust, ehkki hommikusöök on Hampton by Hiltonis alati hinna sees.

Balti riikides esimese Hampton by Hilton hotelli operaatoriks saab Apex Alliance Hotel Management, mis hetkel opereerib Lätis, Leedus ja Rumeenias kuut erinevat Hiltoni ja Marriotti kaubamärgi hotelli. Ettevõtte eesmärk on kasvada Kesk- ja Ida-Euroopa suurimaks ja hinnatuimaks hotellioperaatoriks. Tänaseks on sõlmitud 15 koostöökokkulepet 9 uue hotelli avamiseks lähiajal.

Apex Alliance Hotel Management’i arendusdirektori Brigita Aleksandravičiūtė sõnul on Tallinn oluline sihtkoht, kuhu laieneda. „Erinevad mõõdikud näitavad siinsel hotelliturul positiivset kasvu, suuremat kui isegi Riias või Vilniuses. Lisaks kaalusime koos omanikega hoolikalt, milline hotellitüüp sobiks tulevasse asukohta kõige paremini. Oleme põhjalikult analüüsinud Tallinna praegust hotelliturgu ja jõudnud järeldusele, et siinsel turul on puudus just rahvusvaheliselt tuntud kaubamärkide kolme tärni hotellidest ja Hampton by Hilton täidaks selle lünga ideaalselt. Hea meel on teatada, et oleme sõlminud koostöölepingu Eesti ettevõttega GVP Invest Estonia, et juba lähiajal avada Tallinna kesklinnas uus hotell.“

Hampton by Hiltoni tulevane asukoht on hea transpordiühendusega Tallinna ühe peatänava ääres, südalinnast ja paljudest turismiatraktsioonidest vaid jalutuskäigu kaugusel ning lähedal lennu- ja bussijaamale - kõik need faktorid olid konkreetse hotellitüübi ja kaubamärgi valikul määravad.

Kinnistu omanik ja arendaja GVP Invest Estonia plaanib uue kuuekordse hotelli ehitada praeguse amortiseerunud Eha keskuse asemele, kus hetkel tegutsevad kauplus, apteek ja alkoholipood. Hotellil on tänaseks valminud arhitekt Tõnis Tarbe eskiisprojekt, mis on hetkel Tallinna linnavalitsuses projekteerimistingimuste väljastamise menetluses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757