Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2019

Omniva kasvatab pakiautomaadivõrku enam kui 200 automaadiga

Kogu Baltikumi lisab ettevõte 2019. aasta jooksul 210 uut pakiautomaati ning ligi sada olemasolevat automaati saavad märkimisväärsel hulgal kappe juurde. Eestisse lisandub tänavu kokku 15 uut pakiautomaadi asukohta, kappe saavad juurde aga koguni 30 kõige populaarsemat pakiautomaati.
Foto: Meeli Küttim

Omniva Eesti pakiäri juhi Martin Lutsu sõnul keskenduti Eesti laienemise puhul pakiliikluse tulipunktidele, kuid samas ei jäetud kõrvale ka väiksemaid asulaid. „Mitu automaati jõudsid tänavu ka väiksematesse asulatesse, mitmed aga juba olemasolevate väga populaarsete automaatide lähedusse, et võimaldada pakimahtudel veelgi kasvada,“ märkis Luts. „Siinkohal tasub ka klientidel oma piirkonna uutel asukohtadel silma peal hoida. Võimalik, et uus automaat asub palju mugavamas kohas, kui harjumuspärane automaat.”

Käesoleval aastal on uued automaadid jõudnud Tallinna, Rakvere ning Jõhvi uute asukohtade kõrval ka näiteks Murastesse, Aravetele ning Suure-Jaanisse. „Ühelt poolt võimaldavad uued automaadid klientidel oma pakid mugavamalt kätte saada. Teisalt näeme, et just pakiautomaat on väiksemates asulates kohaliku e-kaubanduse käivitaja,“ ütles Luts. „Kuivõrd e-kaubanduse kasv ei näi raugevat, siis jätkame pakiautomaadivõrgu laiendamist kindlasti ka tulevikus.“

Uued pakiautomaadid ning lisakapid said Lutsu sõnul taas paika kõige õigemaks ajaks. “Näeme, et pakisaatmise tippaeg on lähenemas ning pakimahud hakkavad suurenema. See on meeldetuletus ka inimestele oma pakitellimused varakult enne jõule ära planeerida,“ lisas Luts.

Kui 2018. aastal paigaldas Omniva Eestisse rekordilised 100 uut pakiautomaati, siis sel aastal said Eesti 15 automaadi kõrval suurema fookuse Läti ja Leedu pakivõrgud, kuhu lisandus vastavalt 45 ning 150 uut pakiautomaati.

Tänavu lisandunud automaatidega on Omnival Eestis juba üle 250 pakiautomaadi ning postiasutustega koos kokku üle 500 pakiväljastuspunkti. Lutsu sõnul pole maagiline „tuhat pakiautomaati“ enam kaugel, sest aasta lõpuks ollakse rohkem kui 800 pakiautomaadiga turu suurimad nii kõigis kolmes riigis eraldiseisvalt kui ka Baltikumis kokku.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757