Autor: Kaubandus.ee • 19. november 2019

Euroopa uute sõiduautode turul jätkus tõus

Oktoobris jätkus tõus Euroopa Liidu uute sõiduautode turul, kümne kuu kokkuvõttes on turg siiski veel kerges miinuses.
Foto: Unsplash

Euroopa Liidus müüdi oktoobris ligi 1,18 miljonit uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta oktoobri tulemuse 8,7%.

Kümne kuu kokkuvõttes on tänavu EL riikides müüdud 12,95 miljonit uut sõiduautot, mida on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 0,7% vähem. Oktoobris kerkisid suurematest turgudest plusspoolele Prantsusmaa (8,7%), Saksamaa (12,7%), Itaalia (6,7%) ja Hispaania (6,3%) ning ainsana oli languses Suurbritannia (6,7%). Kümne kuu kokkuvõttes on plusspoolel siiski ainult Saksamaa autoturg.

Balti riikidest näitavad kümne kuu kokkuvõttes kasvunumbreid kõigi kolme riigi autoturud – Eestis 1,9%, Lätis 8,4% ja Leedus 43,1%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070