Autor: Kaubandus.ee • 17. märts 2020

Rimi ja Maxima lühendavad kaupluste avamisaegu

Alates 17. märtsist on Rimi kauplused avatud 10.00 - 21.00 ja Maxima kauplused 9.00 - 21.00.
Rimi kauplus
Foto: Raul Mee, fotograaf

„Võtsime vastu otsuse lühendada kõigi Rimide lahtiolekuaegu, et jõutaks piisava põhjalikkusega tegeleda iga päev kaupluse pindade desinfitseerimise ning kaupade paigutamisega,“ sõnas Rimi Eesti juht Vaido Padumäe. „Teeme endast parima, et hoida kaupluse töö ja toiduainete kättesaadavus stabiilsena.“

„Peame ära katma ka need töökohad, mis võivad viiruse levikuga täitmata jääda ning seetõttu on vaja tööjõudu mobiliseerida,“ lisas Rimi juht. „Sel eesmärgil lähevad sulgemisele mõned Rimi väiksemad ekspresspoed.“

Hetkel kehtib Rimides lühendatud lahtiolekuaeg kuni 30. aprillini, kuid olukord võib lähipäevadel veelgi muutuda. Kõikidele klientidele antakse muudatustest jooksvalt teada.

Rimi juhi sõnul on väga oluline, et haigusnähtudega inimene ei tuleks poodi. Tänase päeva jooksul jõuavad kõik meeldetuletused ka kaupluste ekraanidele, postritele ning teavitus toimub samuti siseraadiote kaudu.

Maxima märgistab põrandad pikivahe hoidmiseks

Maxima Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul on oluline ka tänases olukorras pakkuda klientidele kaupa ja teenindust, millega ollakse harjunud tavaolukorras. „Sellest lähtuvalt tegime otsuse muuta oma kaupluste lahtioleku aega ning alates 17. märtsist on kõik Maxima kauplused avatud kella 9.00 – 21.00-ni,“ selgitas ta.

Muutes kaupluste lahtioleku aega lühendame nii töötajate tööpäeva 2 tunni võrra ning saame seeläbi võimaldada oma töötajatele paindlikumaid tööajagraafikuid.

Lähtuvalt Terviseameti soovitusest saavad kõik Maxima poed täna õhtuks kaupluse põrandale märgistuse klientidele soovitusliku pikivahe hoidmiseks. Nii ostjate kui töötajate ohutust silmas pidades on Maxima suurendanud kauplustes tähelepanu hügieeninõuete täitmisele ning töötanud välja ettevõttesisese raporteerimisjuhendi võimalikuks kriisisituatsiooniks.

Kõikides poodides toimub mitu korda päevas kontaktpindade (ostukorvid ja -kärud, makseterminalid, puuteekraanid, kassalindid) desinfitseerimine ning kogu kaupluses viiakse igapäevaselt läbi süvendatud puhastus. Klientidele pakutakse kaupluses võimalust käte desinfitseerimiseks nii sisenemisel kui väljumisel. Maxima kavandab lisameetmeid oma töötajate ohutuse tagamiseks individuaalsete desinfitseerimisvahendite ning näokaitsete näol.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757