Autor: Kaubandus.ee • 26. märts 2020

Kaubamaja jätab avatuks vaid Toidumaailmad ja e-poe.

Alates reedest, 27. märtsist jääb Kaubamajas, nii Tallinnas kui Tartus, avatuks Toidumaailm ja e-pood. Seda ajani, mil Vabariigi Valitsus annab uued korraldused. Järjekorras juba 44. Osturalli toimub sel korral vaid e-poes ning kannab seetõttu ka nime e-Osturalli. E-Osturalli stardipauk kõlab reedel.
Foto: Liis Treimann

„Viirusepuhang on pannud kaubanduse korraliku katsumuse ette,“ tõdeb Kaubamaja AS tegevdirektor Erkki Laugus. „Ühelt poolt on ülioluline tõkestada viiruse levikut, teiselt poolt ei tohi unustada, et kümned tuhanded kaubanduses töötavad inimesed Valitsuse korralduse tõttu oma sissetulekut ei kaotaks,“ nendib ta.

Laugus viitab ka sellele, et olukorra teeb keerulisemaks see, et piirangud on mõneti ebaselged. „Piirangute eesmärk on tõkestada viiruse levikut inimeste seas. Et meetmed töötaks, peaks sulgema eranditult kõik kauplused ja teenindusasutused, välja arvatud toidupoed ja apteegid. Vaid siis saame loota, et saavutatakse soovitud tulemus viiruse leviku tõkestamisel ja olukorra võimalikult kiire normaliseerumine. Kui endiselt jäävad avatuks suure käidavusega kauplused, mis ei müü põhimahus toitu ja ravimeid, siis ei täida piirangud kindlasti oma eesmärki.“

Kaubamaja Toidumaailm nii Tallinnas kui Tartus ning e-pood jätkavad klientide teenindamist, e-pood lausa ööpäeva ringselt. Ettevõte otsustas suurendada ka e-poe toidu- ja esmatarbekaupade sortimenti.

27.03 alustab Kaubamaja e-poes 44. korda toimuv Osturalli kampaania, mis sel korral kannab nime e-Osturalli viidates sellele, et kliendid saavad kahe nädala jooksul sooritada soovitud Osturalli ostud rahulikult kodust. „Osturalli on meie klientide poolt igal aastal vägagi oodatud ning on peale 20 aastat jätkuvalt populaarne - eelmisel aastal olid nii kevadine kui sügisene Osturalli läbi aegade edukaimad,“ räägib Kaubamaja AS turundusdirektor Enel Kolk ja lisab, et e-poes rallitamine on iga aastaga üha aktiivsem ning paberkataloogi asemel digikataloogi sirvida ongi juba vaata et uus normaalsus. „Soovitame ka kõikidel neil, kes seni müügisaalis rallitanud, avastada e-poes ostlemise mugavused,“ julgustab Kolk.

Kaubamaja töökorraldus seoses eriolukorraga:

• Ostud saab sooritada e-poest ning tellida kaup pakiautomaati või kulleriga koju. Pakume soovi korral ka kauba üleandmist kontaktivabalt. Piisab vaid, kui annad kullerile sellest tellimuse saabumise eel telefonikõne ajal teada.

• Toidumaailm nii Tallinnas kui Tartus on avatud ning teeme kõik endast oleneva, et tagada piisav kaubavaru ja turvaline ostukeskkond. Palume klientidel poode külastades olla väga tähelepanelik hügieeninõuete täitmisel ja Vabariigi Valitsuse poolt antud soovituste järgimisel (külastada poodi vaid tervena, pesta käsi, teha poeskäigud kiirelt ja läbimõeldult).

• Kutsume eakaid ja teisi covid-19 riskigruppi kuuluvaid inimesed vajalikke poeskäike tegema hommikuti või võimalusel saatma enda eest poodi riskigruppi mittekuuluv pereliikme. Eriti oluline on vältida viiruse levikut eakate ja kroonilisi haigusi põdevad inimeste seas.

• Oleme tihendanud oma ettevõtete müügisaalide puhastamise graafikuid, erilise tähelepanu all on kassatsoonide, iseteeninduskassade hügieen.

• Müügisaalides ja kassades on olemas käte desinfitseerimiseks vajalikud vahendid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757