Autor: Äripäev • 27. märts 2020

Tänasest sulgusid kaubanduskeskustes sajad poed

Alates reedest tohib kaubanduskeskustes avada ainult toidupoode ja apteeke, otsus mõjutas sadu poode üle Eesti.
T1 kaubanduskeskus Tallinnas.
Foto: Andras Kralla

Näiteks T1 Mall of Tallinnas jäid avatuks ainult Selver, Apotheka apteek ja kaks pisemat toidupoodi, paarist restoranist saab toitu koju tellida, ülejäänud meelelahutus- ja kaubanduskeskus suletakse ajutiselt. Kõik need poed on esimesel korrusel, nii et teised korrused pannakse samuti kinni.

T1 Mall of Tallinna juhi Allan Remmelkoore sõnul on valitsuse otsus mõistetav: “Selleks, et koroonaviiruse levik peatada, on vaja kõigile ühiselt kehtivaid reegleid. Loodame, et ranged meetmed aitavad hoida ära veel halvemad tagajärjed ning tänased karmid otsused võimaldavad meil juba lähitulevikus oma uksed uuesti avada,” rääkis Remmelkoor.

Remmelkoor ütles, et selleks, et vältida külastajate ja töötajate nakatumist, on keskuses külastajatele ja töötajatele välja pandud desinfitseerimisvahendid ning üldkasutatavaid pindasid puhastatakse ja desinfitseeritakse tavapärasest tihedamini.

Tänasest on suletud ka peaaegu kogu Ülemiste keskus rohkem kui 200 kaupluse ja söögikohaga. Avatuks jäävad näiteks toidu- ja lemmikloomakauplused, apteek, telekommunikatsiooni ettevõtete esindused ja söögikohad, mis pakuvad kaasaostu võimalust.

Sarnaselt kõikide teiste Eesti kaubanduskeskusega kestab piirang valitsuse esialgse plaani järgi vähemalt kaks nädalat, pärast mida vaadatakse olukord uuesti üle.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits kinnitas, et kaubanduskeskus on sulgemisteks valmistunud ning jätkuvalt tagatakse kõik terviseameti ohutusnõuded avatud pindadel. "Kaubanduskeskuste sulgemise otsus oli juba tükk aega õhus ja ilmselgelt on neid, kes seda pooldavad, ja neid, kes mitte. Ka riigiti on kaubanduskeskuste regulatsioonid sel keerulisel ja raskel ajal erinevad. Loodan väga, et ranged meetmed kannavad vilja ja saame mõne nädala möödudes täheldada viiruse taandumist".

Pärnits julgustab kõiki kaubanduskeskuse külastajaid kasutama keskuses olevaid desinfitseerimisvahendeid ja hoidma teiste inimestega vähemalt kaks meetrit vahet.

"Palume tungivalt koroonaviirusele sarnaste haigussümptomitega keskust mitte külastada. Tervetel inimestel palume nende endi ja kõikide teiste külastajate huvides kasutada desinfitseerimisvõimalusi ja vähendada inimestevahelist kokkupuudet".

Eakatel ning teistel COVID-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel soovitab keskus teha vajalikke poeskäike hommikuti või võimalusel saata enda eest poodi riskigruppi mittekuuluv pereliige, et olla kaitstum nakkuse eest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757