Autor: Kaubandus.ee • 3. aprill 2020

Saaremaa väiketootja tootnik jõudis Saksamaa suurketi kauplustesse

Eesti taustaga firma Ostseegrüne, mis tegutseb Saksamaal Hamburgis ja vahendab saksakeelsele turule Eesti tootjate kaupu, murdis edukate läbirääkimiste tulemusena EDEKA riiulitele Saaremaal toodetud Lahhentagge toonikutega.

Tegemist on teadaolevalt esimese Eestis päritolu mittealkohoolse tootega, mis on jõudnud Saksamaal EDEKA kauplustesse tootja enda kaubamärgiga. EDEKA on Saksamaa suurim jaekett, millel on üle 376 000 töötaja ja üle 12 000 poe. Aastakäibe suurus on umbes 52 miljardit.

„Saksamaa turg on kõigile ahvatlev ja konkurents on suur – esimene müügietapp on toonikutega läbi. Kauplustesse sissejäämine sõltub nüüd toote võimest silma paista ja tootja võimekusest oma tegevusega müüki toetada ehk reklaami teha, et toode ka Saksa kohaliku lõpptarbija silmis tuntust koguks“ sõnas Ostseegrüne partner Tarmo Tuulik.

Lisaks eeltoodud EDEKA-le on Ostseegrüne töövõite ka see, et 2019. aasta kevadest on suur valik La Muu jäätiseid Globuse keti kõikides poodides (Globuse aastakäive on 7,7 miljardit eurot).

Ostseegrüne on Eesti kapitalil põhinev ettevõte Hamburgis, mille põhitegevus on müüa Eesti tootjate toiduaineid, kosmeetikat ning jooke saksakeelsetele turgudele. Erinevate poodide lettidele on ettevõte aidanud veel selliseid Eesti kaubamärke nagu Must Küüslauk, Täkumetsa, La Muu, Metsis, Ösel Birch, Minna Marmelaad, Magrada, Artisan Honig, Tõrvaaugu Mahetalu, Junimperium, Organic Magnesium. Ettevõte omab Hamburgis ise ka hulgiladu, mis on sealsel turul tegutsemise eeldus.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700