Autor: Kaubandus.ee • 1. juuli 2020

Jaekaubandusettevõtete müügitulu langus on tublisti taandunud

Jaekaubandusettevõtete müügitulu langus püsivhindades tublisti taandunud, kirjutas Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee

Kui aprillis vähenes see aastases võrdluses 15%, siis mais vaid 1%. Jaekaubanduse müügitulu paranemist näitas kaardimaksete käibelanguse kiire taandumine, kusjuures mitmete kaubagruppide juures (näiteks rõivad, elektroonika, spordi- ja ilukaubad) paranes kaardimaksete käive järsult koos kaubanduskeskuste avamisega 11. mail. Nii oligi mai teine pool jaekaubanduses tugevam, kui kuu esimene pool. Juunis jätkus jaekaubandusettevõtete kindlustunde paranemine.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757