Autor: Kaubandus.ee • 20. juuli 2020

Pakimahtude kasv sundis uuendama sorteerimisliini ja suurendama pakiautomaatide arvu

Itella smartposti pakimahud on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 64 protsenti, mis näitab jätkuvalt kasvavat trendi pakiautomaatide kasutamisel. Stabiilselt suurenenud nõudlusele vastamiseks uuendas Itella smartpost senist sorteerimisliini ja suurendab seeläbi oluliselt ka pakiautomaatide võrgustikku 260 automaadini järgmiseks aastaks.
Itella pakiveo teenuste direktor Rauno Parras
Foto: Itella SmartPost

„Pikendasime ja uuendasime sel suvel oma sorteerimisliini, et suurendada pakkide käitluse jõudlust. See omakorda aitab tagada laiema pakiautomaatide võrgusiku teenindamise,“ sõnas Itella pakiveo teenuste direktor Rauno Parras. Ta lisas, et uuenenud sorteerimisliin võimaldab pakke täpsemini sorteerida ehk oluliselt väheneb inimlike eksimuste võimalus. Lisaks on uuenenud sorteerimisliini liikumiskiirus suurem, mis võimaldab ühes tunnis sorteerida senisest poole võrra rohkem pakke.

260 pakiautomaati üle Eesti

Kuna nii pakiveo nõudlus on kasvanud kui ka pakiautomaatide kasutamine tõusnud, suurendab Itella smartpost oma senist pakiautomaatide võrgustikku 2021. aastaks 260 pakiautomaadini.

„Uute Eestisse paigaldatavate pakiautomaatide suurimaks uuenduseks on kesk-konsooli puudumine ehk igal uksel on iseseisev lukk. See tähendab, et automaadi juures saab ilma järjekorras seismata korraga toimetada mitu inimest,“ kirjeldas Parras ning lisas, et tegemist on esimese sellise pakiautomaadi tüübiga Eestis, mis lihtsustab nii pakkide saatmist kui ka nende vastuvõtmist.

Tema sõnul võimaldab eraldiseisev ukseluku süsteem oluliselt vähendada ootejärjekordi pakiautomaatide juures.

Lisaks Eestis võrgustiku kasvatamisega on Itellal plaanis laiendada enda tegevust ka Baltikumis ja Soomes. Lätti paigaldab Itella aasta jooksul 150 ja Leetu 210 pakiautomaati. Soomes kasvab 2021. aasta lõpuks pakiautomaatide arv 3200 automaadini, mis teeb Itellast regiooni suurima pakiautomaadi võrgustikuga ettevõtte.

„Kevadine eriolukord ja e-kaubanduse tellimuste suurenemine paisutas meie mahud oluliselt suuremaks, kui need on olnud viimaste jõulude ajal, mil pakimaht hooajaliselt hüppeliselt kasvab. See kevad oli meile hea n-ö treening, et olla veelgi paremini valmis kasvavaks pakiveomahuks,“ sõnas Parras.

Ta kinnitas, et peale pakiautomaadi võrgustiku suurendamist ja sorteerimisliini uuendamist, on Itella ka sesoonselt hüppeliselt kõrgema mahu teenindamiseks valmis, et ületada klientide ootuseid ja tagada kiire ning mugav pakiveoteenus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757