Autor: Kaubandus.ee • 7. oktoober 2020
Ainult tellijatele

Tarbijahinnaindeksi langust mõjutasid enim mootorikütus ja toit

Statistikaameti andmetel langes tarbijahinnaindeks septembris võrreldes augustiga 0,3% ning võrreldes eelmise aasta septembriga 1,1%. Kaubad olid eelmise aasta septembriga võrreldes 0,7% ja teenused 1,7% odavamad.

Autor: Liis Treimann

Statistikaameti juhtivanalüütik Viktoria Trasanov selgitas, et eelmise aasta septembriga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit kõige enam diislikütuse 26% ja bensiini 7,8% hinnalangus. „Suurem mõju indeksi muutusele oli veel eluasemeteenustel, kus kodudesse jõudnud elekter oli 9% mullusest odavam. Septembriks ostetud lennukipiletid ning majutusteenused olid aga ligi 23% odavamad,“ selgitas Trasanov.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700
Kristina Madisson-LahtKaubandus.ee ajakirjanikTel: 55 656 354