Autor: Kaubandus.ee • 26. jaanuar 2021

SEB Liising: 2020 aastal eelistas autoostja kasutatud autot, kuid see-eest kallimat

Liisinguturul algas möödunud aasta tugevalt ning 2020 aasta jaanuari ja veebruari müüginumbrid ületasid 2019. sama perioodi tulemusi. Märtsist edasi oli turuolukord juba oluliselt turbulentsem ning müüginumbrid kuude lõikes erinesid tuntavalt. Uusi autosid osteti arvuliselt varasemast vähem, kuid tuntavalt kasvas nõudlus kasutatud autode järele.
Foto: Raul Mee

„Liisingliidu statistika põhjal moodustas liidu liikmete uusmüügist üle poole uutest liisingutest uute tava- ja tarbesõidukite müük. Samas kahanes uute sõidukite müük aasta lõikes pea kolmandiku, mis ilmselgelt mõjutas kõiki liisinguettevõtteid,“ nendib SEB Liisingu juht Rein Karofeld. Siiski läks SEB Liisingul keskmisest paremini – uusmüük oluliselt ei kannatanud ning portfell koguni kasvas paar protsendipunkti 30 protsendini koguturust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700