• 22.03.21, 16:01

Uuring: vorst ja piim saavad poes liiga palju sooja

Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlased käivitasid projekti toidu säilivusaja pikendamiseks. Esimeseks ülesandeks oli kaardistada kiiresti riknevate toiduainete säilitamise temperatuurid Tallinna poodides, tulevikus uuritakse olukorda ka kodustes külmkappides.
Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Foto: Erik Prozes
Uuringutesse on haaratud TalTechi toidutehnoloogia tudengid, kes on praeguseks teinud ligi 70 erineva poe külastust ja üle 1000 mõõtmise kiiresti riknevate toitude külmlettides ja -kappides, kasutades toidu infrapuna termomeetrit.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.09.25, 13:08
Baltikumi suurim turustaja märkab: Sanitex tõi Toidupangale poole aastaga ligi 10 000 kilogrammi abi
Üle kolmekümne aasta turul olnud, 1992. aastal asutatud Baltikumi suurim hulgi- turustus- ja logistikaettevõte Sanitex lõi käed Toidupangaga ja kutsub sama tegema ka teisi ettevõtteid. Poole aastaga on nad abistanud majanduslikult keerulisel ajal abivajajaid pea 10 000 kilogrammi toidu- ja esmatarbekaupadega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele