• 22.03.21, 16:01

Uuring: vorst ja piim saavad poes liiga palju sooja

Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlased käivitasid projekti toidu säilivusaja pikendamiseks. Esimeseks ülesandeks oli kaardistada kiiresti riknevate toiduainete säilitamise temperatuurid Tallinna poodides, tulevikus uuritakse olukorda ka kodustes külmkappides.
Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Foto: Erik Prozes
Uuringutesse on haaratud TalTechi toidutehnoloogia tudengid, kes on praeguseks teinud ligi 70 erineva poe külastust ja üle 1000 mõõtmise kiiresti riknevate toitude külmlettides ja -kappides, kasutades toidu infrapuna termomeetrit.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.12.25, 12:05
AI roll igapäevatöös kasvab, kuid head kliendisuhted jäävad inimeste kanda
Ehkki tehisintellekt jõuab meie argipäeva ning töistesse tegemistesse üha jõudsamalt, ei näe Sanitex gruppi kuuluva PROMO Food Service’i müügiprotsesside juht Eleri Lipping võimalust, et see lihast-luust inimese tegevuse täielikult endale haarab. AI saab olla küll assisteerivaks jõuks ning heaks abimeheks, kuid personaalsus ning inimlik kontakt ei kao kliendihalduse osas mitte kuskile.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele