• 22.03.21, 16:01

Uuring: vorst ja piim saavad poes liiga palju sooja

Tallinna Tehnikaülikooli toiduteadlased käivitasid projekti toidu säilivusaja pikendamiseks. Esimeseks ülesandeks oli kaardistada kiiresti riknevate toiduainete säilitamise temperatuurid Tallinna poodides, tulevikus uuritakse olukorda ka kodustes külmkappides.
Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Kiiresti riknevaid toite tuleb hoida selles temperatuurivahemikus, mida tootja on soovitanud.
  • Foto: Erik Prozes
Uuringutesse on haaratud TalTechi toidutehnoloogia tudengid, kes on praeguseks teinud ligi 70 erineva poe külastust ja üle 1000 mõõtmise kiiresti riknevate toitude külmlettides ja -kappides, kasutades toidu infrapuna termomeetrit.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 20.06.25, 10:15
„Ostsin pähklid, aga skaneerisin porgandid“ – need ajad on nüüd möödas. AI tuvastab kõik iseteeninduskassas ostetud tooted
Alates 2008. aastast, mil Baltimaades võeti kasutusele iseteeninduskassad, on traditsioonilisel jaemüügiturul toimunud märkimisväärne nihe. Ehkki iseteeninduskassas läheb ostlemine kiiremini ja ekraanilt on ostetavaid tooteid mugav valida, siis tekib jaemüüjale paraku ka kadusid. Näiteks mõnikord ajab klient raha kokkuhoidmiseks „kogemata“ tooted segamini ja tasub sarnase, kuid soodsama toote eest. Nutilahendusi pakkuva ettevõtte StrongPoint võtmekliendihaldur Anton Martšenko sõnul hoolitseb tänapäevane tehnoloogia lisaks tegutsemiskiirusele ka eksimuste ärahoidmise eest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele