Autor: Maarit Eerme • 10. september 2021

Probleemid, millega e-poed peavad tegelema

Eesti E-Kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät rääkis Pärnu Tarneahelakonverentsil, kuidas e-kaubanduse mahud on kasvanud metsikult kiirelt ning millised on suurimad probleemid, millega e-kauplejad peaksid tegelema, et liikuda veelgi suurema kasvu suunas.
Tõnu Väät
Foto: Raul Mee

Eelmisel aastal tekitati e-kaupmeestele küberkuritegudest, andmevargusest jm kahju enam kui 1 miljoni eest, kuna turvalisusega oli probleeme. Väädi sõnul on see hulk nõudeid, mis on RIA’le teada, kuid neid võib olla rohkem, sest Eesti ettevõte ei tunnista, et ta on kuskil petta saanud. „Eestis on veel nii mõningaid e-kauplejaid, kes arendavad enda e-poe platvormile, mis ei taga SSL turvalisust. Teine probleem turvalisusega on veel see, et ettevõtted ei uuenda jooksvalt platvormi ning ollakse avatud küberkuritegudele,“ ütles Väät ning lisas, et paljudel ettevõtetel on e-poe adminni parool jätkuvalt Admin1 vms.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070