Autor: Kaubandus.ee • 15. september 2021

Uus seadus kaitseb tulevikus ebaausate kaubandustavade eest

Riigikogu võttis vastu Maaeluministeeriumi esitatud põllumajandustoote ja toidu tarneahelas ebaausa kaubandustava tõkestamise seaduse, mille eesmärk on korrastada ettevõtjatevahelisi kaubandussuhteid toidu teekonnal tootja juurest poeletile. Teemat kommenteerib COBALT partner Elo Tamm.
Foto: LIIS TREIMANN

Esmakordselt Eesti õiguses kehtestati sel sügisel konkreetsed kohustuslikud nõuded toidu ja põllumajandustoote edasimüügilepingutele. Seda vastava EL direktiivi alusel, kuna Euroopa-üleselt nähakse, et vaja on kaitsta toidu ja põllumajandustootjaid jaekaupluste tugeva turuvõimu vastu. Seadusega nähakse ette, et teatud tingimused edasimüügilepingutes on keelatud (nt maksetähtaeg ei tohi olla pikem kui 30 päeva) ning teatud tingimused on lubatud vaid juhul, kui nende kohta on kirjalik kokkulepe (nt nõue, et tootja võib kasutada ainult jaeketi etteantud veopakendit).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070