Aina enam räägitakse sellest, et toidu hinnad muudkui tõusevad. Mõned leiavad jälle, et kasvava palga tõttu pole need hinnad nii kallid midagi. Kas toit on siis odav või kallis?
Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog rääkis 7. Koostöö Konverentsil: Uuenduste lainel tarbijakäitumise erinevatest joontest. Peamised probleemid, mis hetkel eestlaste seas populaarsed on, puudutavad ikka tervisekriisi. Kuid hinnatõusu ja elukalliduse probleemid on eestlastele samuti olulised. Lisaks Eestile peavad hinnatõusu probleemiks ka Läti ja Leedu kodanikud. Kui talvel oli see probleemiks kõigest 17% inimeste jaoks, siis sellel suvel tõusis probleem juba 50%-ni. Teised Euroopa riigid sellesse nii tõsiselt ei suhtu.
Loe, mida rääkisid hinnasõjast Rimi Eesti Food ostudirektor Maris Rannus, Prisma Peremarketid sortimendidirektor Kaimo Niitaru ja Maxima Eesti müügidirektor Marge Kikas jaekettide-tootjate-hulgikaupmeeste ühisseminaril.
Eesti aastainflatsioon on hüpanud 5 protsendile, kasvanud on elektri hind, üürid ja remondi maksumus. Nii kõrgele ulatus hinnatõus viimati 2011. aasta septembris.
Jõulud lähenevad ja koos nendega ka mitu suurt küsimust: mida seekord jõululauale panna, kes selle valmis teeb ja kuidas toitu säästlikult planeerida? Selveri lihameistrid ja pagarid on sel aastal aitamas nii traditsiooniliste maitseelamuste kui ka üllatavate uuendustega.