Autor: Merilin Merila • 26. oktoober 2021

Simmo Kruustük: Eesti võiks olla suitsuvorsti saadik Euroopas

Nõo lihatööstus on tegutsenud juba 30. aastat. Nädalas toodetakse 200 tonni erinevaid lihatooteid ja kokku on nende tooteportfellis üle 400 erineva toote. Siiski pole möödunud aasta olnud ettevõttele sugugi lihtsate killast.
Nõo Lihatööstuse Nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Foto: Raul Mee

Välisturgudele jõudmine pole Nõole sugugi lihtne. “Mure on selles, et lihatoote säilivusajad on äärmiselt lühikesed, mis tähendab seda, et praktiliselt iga nädal oleme sunnitud tootma kõiki 400 toodet, mis meie sortimendis on. Ekspordi mõttes asume samuti keerulises kohas. Põhjanaabritest soomlastest meid keegi ei oota, seal on oma kindel koduturg, Venemaale pole samuti võimalik tooteid saata, ametlikult vähemalt mitte ja kui rääkida lõunanaabritest, siis mida allapoole jõuame, seda madalamaks läheb toodete hind ehk siis, väga mõistlik pole sinnapoole vaadata,” ütleb Nõo Lihatööstuse Nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700